1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

"Ser oppskriften min grei ut?" -Spør her.

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Miguel, 2 Feb 2017.

  1. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Hmm, ble veldig glad i DC i noen andre øl.
    Da blir det chock også, var ikkje sikker på om eg måtte.
    Eg vil ha en brown ale med mye smaker.
     
    Finn Berger liker dette.
  2. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Her har du - som eksempel - gristen til et som ble godt, men som trakk for mye i retning porter til ta det egentlig kunne kalles en brown ale. Og det trengte lagring for å bli drikkelig. Jeg tappet det opp 28.juni i 2016, i september smakte det fremdeles for brutalt, men i desember var det blitt godt. Det var ikke så sterkt; gikk fra 1.046 til 1.013. Jeg er ikke helt fremmed for tanken på å brygge det om igjen - uten å tenke så mye på stil.

    4 kg Maris Otter
    200 gr Crystal 120
    200 gr Dark Crystal 270
    250 gr Pale Chocolate
    200 gr lettkokte havregryn
    150 gr Brown Malt
     
    erikraude liker dette.
  3. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Var det så hardt da? Er du litt var for brent malt? Spør fordi du engang syntes min stout var way over the top på røstet malt. Den ble veldig god, trengte lang lagring. Hadde mot 30% i ulike former.
    Spør ikkje for å være frekk, men kanskje vi hat ulik glede av røstet malt? o_O
     
    tvangen og Finn Berger liker dette.
  4. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Nei, jeg tror ikke egentlig det.

    Du kan få et kølsvart øl uten å bruke mengder med røstet malt, bare det er mørkt nok, og det trenger slett ikke bli så tøft. Jeg veit ikke om jeg er spesielt var for det, men mye amber og/eller brown malt blir veldig krasst i et ferskt øl. Det er særlig de to. Det er i alle fall min erfaring. Og da skal det en del lagring til.

    Nå er ikke den gristen der så ekstrem, så det kan hende det var noe med både pH og vannjustering. Det var mye jeg ikke visste den gangen som jeg veit nå:). Og det blei jo godt til slutt. Men altså: Den var nok mer porter enn brown ale.
     
  5. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Ok, nei det var ment som generell undring. Er du fan av beinharde stouts osv? Eg elsker det.
    Har ikkje brygget porter enda. Eg sliter med å skille mellom porter og stouts. Men, ok, kanskje eg skal brygge det. Se hvordan det blir. Blir det en god porter, så kan eg absolutt leve med det!
    La meg si det på en annen måte, formålet med brygget er å bli godt kjent med Brown malt, for videre erfaring. Derfor vil eg ikkje kamuflere med Amber osv. Så om eg da må kalle det en porter, så er det lett å akseptere ;)
     
    Finn Berger liker dette.
  6. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Jeg brygger porter med 20% brown. Blir konge det
     
    RealGone liker dette.
  7. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Ja? Hva mer?
     
  8. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    [​IMG]
     
    RealGone liker dette.
  9. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Å! Ser bra ut!
    Blir i grunnen mer og mer forvirret desto mer en leser. Tror eg bare må slå til og så evaluereo_O Tusen takk :cool:
     
    1Morten liker dette.
  10. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Prestesonen har 30% brown malt, og 30% amber o_O. Det blir veldig sterk karakter av rista malt, synst eg å huske.. Men eg husker eg likte den godt! (den var dog lagra i 4 år når eg smakte)
     
  11. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hordaland
    Eg tenkte og på den. Vanvittig god!
     
  12. SSS

    SSS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Alversund
    Tenkte å prøve ein SMaSH med Azacca. Dette er ei ny humle for meg, og eg veit ikkje heilt kva eg kan forvente her. Nokon som har prøvd humla og tenker at dette humleskjemaet kan funke/ikkje funke?



    Monoteist Azacca -
    ================================================================================
    Batch Size 25.000 L
    Boil Size 28.000 L
    Boil Time 1.000 hr
    Efficiency 70%
    OG 1.063 sg
    FG 1.016 sg
    ABV 6.5%
    Bitterness 65.4 IBU (Tinseth)
    Color 5.9 srm (Morey)

    Fermentables
    ================================================================================
    Name Type Amount Mashed Late Yield Color
    Pale Malt (2 Row) UK Grain 7.500 kg Yes No 78% 3.0 srm
    Total grain: 7.500 kg

    Hops
    ================================================================================
    Name Alpha Amount Use Time Form IBU
    Azacca 12.8% 50.000 g Boil 30.000 min Pellet 44.4
    Azacca 12.8% 50.000 g Boil 10.000 min Pellet 21.0
    Azacca 12.8% 50.000 g Aroma 0.000 s Pellet 0.0
    Azacca 12.8% 50.000 g Dry Hop 7.000 day Pellet 0.0

    Safale S-05 Ale Dry 11.00 mL Primary
     
  13. Kalvatn

    Kalvatn
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Trur det blir ganske bittert. Aromahumla på 0 gir også bitterheit. Men kan no hende det er det du vil ha? :)
     
  14. SSS

    SSS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Alversund
    Liker bitter IPA, men vil ikkje ha det for bittert heller. Har også lurt på å droppe heile SMaSH-konseptet og køyre ein eller anna annannbitterhumle....
     
  15. SSS

    SSS
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Alversund
    Kanskje ta 30g @ 30, 40g @10, 50g @ 0 og 50 g tørr?
     
  16. JEG

    JEG
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Stavanger
    Hvis du vil få mest mulig ut av humla, så savner jeg kanskje whirlpool (steep/hopstand).
    Litt waste med 50 Azacca @ 30 i min bok, Vurder å legg noe som bitter (60') og resten senere. Tviler på 30 min gir deg mye annet enn dårlig utnyttet AA. I hvert fall når du har så mye senhumle.

    Men dette lukter det @Miguel av.
     
    Finn Berger og Kalvatn liker dette.
  17. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    @loebrygg - ref. ovenfor, du har brukt Azacca mye, har du ikke?
     
  18. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jo, men det er en stund siden jeg brygget SH med den
    da kjørte jeg 2,5 g/L @ 7 min, WP og tørr + Columbus @ 60 (70 IBU)

    så det er ikke så milelangt unna
     
    SSS liker dette.
  19. geir_va

    geir_va
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hei,
    Jeg så innlegget ditt på oppskrift for Mosaic IPA.
    Jeg har også smakt Albani Mosaic IPA, og syns den er svært god.
    Brygget du denne oppskriften, og ble ølet likt orginalen?

    Mvh,
    Geir.
     
  20. bryren

    bryren
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Den ble oksidert, så det er vanskelig å si. Litt lenge siden jeg har smakt albani mosaic ipa, men tror den er litt lavere enn 50 IBU. Uansett funker mosaic fint, så jeg tror du skal få et godt øl med den oppskrifta.
     

Del denne siden