Petter Mandt
Norbrygg-medlem
Det er jo verd å lese litt om Italiensk pilsner, («Italian pilsner»), om du er interessert i tørrhumlede lager, (Kölsch er jo en faux-lager). OG’en er «Tipo pils», hvor Tettnanger er brukt. Amerikaniseringen «Pivo pils» (Firestone Walker) bruker Saphir humle. Tenker selv å brygge kloner av begge, (samt én med Hull Melon, én Nelson Sauvin, en sushi-lager med Sorachi Ace, og SMaSHing pilsner, (som ikke er tørrhumlet, men har en solid dose i flameout)) neste «pilsner-run» (brygger gjerne 5-6 pilsners back-to-back på samme gjær(kake)).Da skal jeg prøve dette! Takker så mye for tips!!
Brooklyn Amber lager er jo ett kjent eksempel på tørrhumlet lager, (benytter bla. Cascade). Prøv den på tap neste gang du er ute, noe helt annet enn boksversjonen fra «Super’n».
Felles for disse er at de har en god dose humle også i kok (midtveis), (samt at man bruker edelhumle (eller arvtagere av edelhumle), som balanserer ut smak/aroma. Amerikansk humle blir fort for fruktig.
Sist redigert: