Blir sikkert bra det der
Har ikke testa, men ser ikke noen grunn til at det ikke skal gå helt utmerket.Skal brygge en Singlehop CTZ denne uka, og tenkte å bruke opp litt snacks fra kjøleskapet. Trodde jeg hadde to poser med us05, men det var visst en med us05 og en med s04. Tenkte å fyre en blanding av de to. Noen som har testet?eller noen som mener noe?
Det er godt, havna i bøtta for en halvtime siden :-DHar ikke testa, men ser ikke noen grunn til at det ikke skal gå helt utmerket.

Eikesmaken taper seg under lagring, så du har potensielt en utfordring der.Skal brygge en Imperial Stout som jeg tenker lagre 1/2-1år på eikefat, (tapper den over på stål når den har passe med vanillin- og tresmak). Tenker å lagre den minst 2 år. Svær grist, noe går oppi av rester, (feks light chocolate malt), men den er også slik fordi jeg ønsker både kjeks, røst, og brent - hele spekteret. Håpet er en kompleks og rund stout. Derfor også råfrukten/rug. Gjorde noe av det samme med Birger-stouten i år, og var ganske fornøyd med denne.
Er hjertelig åpen for forslag om kommentarer til forbedringer. Særlig lurer jeg på om 70 IBU vil holde når den skal lagres såpass lenge. Jeg er ute etter en smooth stout, derfor er jeg forsiktig med den mørkeste malten. Skal ha oppi Black malten på slutten av mesken, (10 min), vurderer det samme for Roasted Barley, (men jeg _tror_ den bør være med hele veien - den skal jo da heller ikke gi så mye besk/bitterhet). Bør kanskje også dra den opp til 200g? Vil jo gjerne ha ett tydelig kaffepreg.
Ekstrapoeng til de som tar (de to) referansene i tittelen
Old Archie
Imperial Stout
8.1% / 22.6 °P
60% efficiency
Batch Volume: 22 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 32.21 L
Sparge Water: 5.44 L
Total Water: 37.65 L
Boil Volume: 29.54 L
Pre-Boil Gravity: 1.083
Original Gravity: 1.095
Final Gravity (Adv): 1.033
IBU (Tinseth): 70
BU/GU: 0.74
Color: 106 EBC
Mash
Strike Temp — 73.8 °C
Mash — 67 °C — 45 min
Mash out — 73 °C — 45 min
Malts (11.62 kg)
8 kg (68.9%) — Muntons Maris Otter Malt — Grain — 5.9 EBC
500 g (4.3%) — Castle Malting Chateau Rye — Grain — 6.9 EBC
500 g (4.3%) — Homemade Roasted oats — Grain — 10 EBC
500 g (4.3%) — Stangeland Mølle Wheat Flaked — Grain — 3.2 EBC
400 g (3.4%) — Castle Malting Chateau Special B — Grain — 300 EBC
300 g (2.6%) — BestMalz Caramel Aromatic — Grain — 50 EBC
300 g (2.6%) — Weyermann Caramunich III — Grain — 150 EBC
300 g (2.6%) — Crisp Chocolate Malt — Grain — 1000 EBC
300 g (2.6%) — Briess Victory Malt (biscuit) — Grain — 73.5 EBC
200 g (1.7%) — Weyermann Carafa Special II — Grain — 1150 EBC
120 g (1%) — Warminster Low Coloured Chocolate (Pale) — Grain — 415 EBC
100 g (0.9%) — BestMalz Black Malt — Grain — 1200 EBC
100 g (0.9%) — Crisp Roasted Barley — Grain — 1370 EBC
Hops (160 g)
38 g (40 IBU) — Admiral 12.7% — First Wort
22 g (9 IBU) — Challenger 5.1% — First Wort
100 g (21 IBU) — Fuggle 3.4% — Boil — 30 min
Yeast
800 billion cells — Lallemand (LalBrew) Nottingham Yeast 75%
Fermentation
SS Brew Bucket 26l
Ferment — 18 °C — 7 days
Diacetyl rest — 22 °C — 3 days
Cold crash — 3 °C — 1 day
Oak — 10-16 °C — 180-360 days
Water Profile
Ca2+: 67
Cl-: 71
SO42-: 45
HCO3-: 43
Add black malt at the last 10 min of mashing
Ah, var jeg ikke klar over. Nyttig å vite. Taper den seg jevnt, (dempes), slik at jeg kan «dra på» med lagringstiden? Eller er det kun deler av smaksprofilen som dempes? Vet du i så fall hvilke(n)?Eikesmaken taper seg under lagring, så du har potensielt en utfordring der.
Det veit jeg ikke. Kan godt hende du kan lagre den til den er over-eika og treffe perfekt når den skal serveres.Ah, var jeg ikke klar over. Nyttig å vite. Taper den seg jevnt, (dempes), slik at jeg kan «dra på» med lagringstiden? Eller er det kun deler av smaksprofilen som dempes? Vet du i så fall hvilke(n)?
| 11.08 kg / $ 0.00 | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| Amount | Fermentable | Cost | PPG | EBC | Bill % |
| 6 kg | German - Vienna | 37 | 9.18 | 54.1% | |
| 3 kg | German - Pilsner | 38 | 2.77 | 27.1% | |
| 2 kg | Munich - Light 10L | 33 | 25.19 | 18% | |
| 84 g | German - Carafa III | 32 | 1426.18 | 0.8% |
| 57 g / $ 0.00 | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Amount | Variety | Cost | Type | AA | Use | Time | IBU | Bill % |
| 22 g | Galena | Pellet | 13 | Boil at 99 °C | 60 min | 15.04 | 38.6% | |
| 15 g | Galena | Pellet | 13 | Boil at 99 °C | 30 min | 7.88 | 26.3% | |
| 10 g | Tettnanger | Pellet | 4.5 | Boil at 99 °C | 10 min | 0.86 | 17.5% | |
| 10 g | Tettnanger | Pellet | 4.5 | Boil at 99 °C | 0 min | 17.5% |
| Amount | Name | Cost | Type | Use | Time |
|---|---|---|---|---|---|
| 1 each | Whirlfloc | Fining | Boil | 10 min. | |
| 1 tsp | Yeast Nutrient | Other | Boil | 10 min. |
| Fermentis - Saflager - German Lager Yeast W-34/70 | ||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Blir sikkert godt drikkende det der! Hvis jeg får komme med ett forslag ville jeg byttet ut 30min humlen med en humle med mye mer av oljen humulene. Tror ikke Galena vil gi mye smak @30 utover bitterhet.Vienna lager/fatøl
Method: All GrainStyle: Vienna LagerBoil Time: 60 minBatch Size: 50 liters (fermentor volume)Pre Boil Size: 55 litersPost Boil Size: 50 litersPre Boil Gravity: 1.046 (recipe based estimate)Efficiency: 75% (brew house)/Calories: 155 calories (Per 330ml)Carbs: 13.6 g (Per 330ml)
Original Gravity:
1.051
Final Gravity:
1.009
ABV (standard):
5.5%
IBU (tinseth):
23.8
EBC (ebcmorey):
19.4
Fermentables
Hops
Amount Fermentable Cost PPG EBC Bill % 11.08 kg / $ 0.00 6 kg German - Vienna 37 9.18 54.1% 3 kg German - Pilsner 38 2.77 27.1% 2 kg Munich - Light 10L 33 25.19 18% 84 g German - Carafa III 32 1426.18 0.8%
Amount Variety Cost Type AA Use Time IBU Bill % 57 g / $ 0.00 22 g Galena Pellet 13 Boil at 99 °C 60 min 15.04 38.6% 15 g Galena Pellet 13 Boil at 99 °C 30 min 7.88 26.3% 10 g Tettnanger Pellet 4.5 Boil at 99 °C 10 min 0.86 17.5% 10 g Tettnanger Pellet 4.5 Boil at 99 °C 0 min 17.5%
Other Ingredients
Yeast
Amount Name Cost Type Use Time 1 each Whirlfloc Fining Boil 10 min. 1 tsp Yeast Nutrient Other Boil 10 min.
Fermentis - Saflager - German Lager Yeast W-34/70
Amount: 3 Each Cost: Attenuation (avg): 83% Flocculation: High Optimum Temp: 9 - 22 °C Starter: No Fermentation Temp: - Pitch Rate: 0.35 (M cells / ml / ° P) 221 B cells required
Ser dette greit ut?
Vienna lager/fatøl. Kanskje ikke 100% typeriktig, men satser på det blir godt.
Spesielt humlen er tatt litt på feelingen. Hva tror folk om dette`? Er humletyper, mengder og tidspunkter greit?
Kanskje prøve med Perle på både 60 og 30 min? Denne fungerer vel som både bitterhumle, og smaks/aromahumle? Så beholder jeg tettnanger på 10 og 0 minutter?Blir sikkert godt drikkende det der! Hvis jeg får komme med ett forslag ville jeg byttet ut 30min humlen med en humle med mye mer av oljen humulene. Tror ikke Galena vil gi mye smak @30 utover bitterhet.
Jeg synes det er et mye bedre valgKanskje prøve med Perle på både 60 og 30 min? Denne fungerer vel som både bitterhumle, og smaks/aromahumle? Så beholder jeg tettnanger på 10 og 0 minutter?
| 11,500 g / $ 0.00 | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| Amount | Fermentable | Cost | PPG | EBC | Bill % |
| 7.30 kg | United Kingdom - Maris Otter Pale | 38 | 8.51 | 63.5% | |
| 3 kg | American - Pale Ale | 37 | 7.84 | 26.1% | |
| 400 g | American - Carapils (Dextrine Malt) (fylde og smak) | 33 | 3.31 | 3.5% | |
| 400 g | Flaked Barley (skumfasthet) | 32 | 4.37 | 3.5% | |
| 400 g | Finland - Crystal Malt 100 (farge) | 35 | 99.91 | 3.5% |
| 205 g / $ 0.00 | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Amount | Variety | Cost | Type | AA | Use | Time | IBU | Bill % |
| 35 g | Citra (11 AA) | Pellet | 11 | Boil at 100 °C | 60 min | 18.63 | 17.1% | |
| 20 g | Citra (11 AA) | Pellet | 11 | Boil at 100 °C | 15 min | 5.28 | 9.8% | |
| 20 g | Huell Melon (7.2 AA) | Pellet | 7.2 | Boil at 100 °C | 15 min | 3.46 | 9.8% | |
| 20 g | Nelson Sauvin (12.5 AA) | Pellet | 12.5 | Boil at 100 °C | 15 min | 6 | 9.8% | |
| 15 g | Citra (11 AA) | Pellet | 11 | Boil at 100 °C | 5 min | 1.59 | 7.3% | |
| 15 g | Nelson Sauvin (12.5 AA) | Pellet | 12.5 | Boil at 100 °C | 5 min | 1.81 | 7.3% | |
| 20 g | Citra (11 AA) | Pellet | 11 | Boil at 100 °C | 0 min | 9.8% | ||
| 20 g | Huell Melon (7.2 AA) | Pellet | 7.2 | Boil at 100 °C | 0 min | 9.8% | ||
| 40 g | Nelson Sauvin (12.5 AA) | Pellet | 12.5 | Boil at 100 °C | 0 min | 19.5% |
| Amount | Name | Cost | Type | Use | Time |
|---|---|---|---|---|---|
| 1 tsp | Yeast Nutrient | Other | Boil | 10 min. | |
| 1 each | Whirlfloc | Fining | Boil | 10 min. |
| Fermentis - Safale - American Ale Yeast US-05 | ||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Carapils gjør ingen skade, men bidrar heller ikke med det du ønsker. Jeg mener det er relativt grundig dokumentert nå at det er et malt vi kan glemme. Bytt det ut med hvetemalt, det kan kanskje ha litt virkning. Flaka bygg hadde jeg også droppa - men igjen, det skader ikke, heller. Mitt tips for skumfasthet og god munnfølelse er tre kvarter på 72 grader. Mesk inn på 64 og hold den der en times tid, og gå så opp til 72. Du trenger ikke et ekstra utmesksteg etter steget på 72.Her kommer nok en oppskrift fra en uerfaren hjemmebrygger. Tatt meg litt vann over hodet mtp at jeg kun har brygget 3 øl før. Men jeg leser og leser, og tror jeg har klart å komponere en oppskrift.
Nelson sauvin/citra/melon huel APA
Ønsker en lett og smakfull APA med frisk og fruktig lukt og smak. Uten for mye tyngde. Noe som kan tørstedrikkes i sola, men fortsatt ikke smaker "vann".
https://www.brewersfriend.com/homeb...on-sauvin-citra-melon-huell-apa-ala-lauritzen Om noen vil bruke oppskriften.
Method: All Grain
Style: American Pale Ale
Boil Time: 60 min
Batch Size: 55 liters (fermentor volume)
Pre Boil Size: 60 liters
Post Boil Size: 55 liters
Pre Boil Gravity: 1.045 (recipe based estimate)
Efficiency: 75% (brew house)
Calories: 148 calories (Per 330ml)
Carbs: 12.6 g (Per 330ml)
Created Saturday March 26th 2022
Original Gravity:
1.049
Final Gravity:
1.008
ABV (standard):
5.3%
IBU (tinseth):
34.8
EBC (ebcmorey):
12.6
Fermentables
11,500 g / $ 0.00 Amount Fermentable Cost PPG EBC Bill % 7.30 kg United Kingdom - Maris Otter Pale 38 8.51 63.5% 3 kg American - Pale Ale 37 7.84 26.1% 400 g American - Carapils (Dextrine Malt) (fylde og smak) 33 3.31 3.5% 400 g Flaked Barley (skumfasthet) 32 4.37 3.5% 400 g Finland - Crystal Malt 100 (farge) 35 99.91 3.5%
Hops
205 g / $ 0.00 Amount Variety Cost Type AA Use Time IBU Bill % 35 g Citra (11 AA) Pellet 11 Boil at 100 °C 60 min 18.63 17.1% 20 g Citra (11 AA) Pellet 11 Boil at 100 °C 15 min 5.28 9.8% 20 g Huell Melon (7.2 AA) Pellet 7.2 Boil at 100 °C 15 min 3.46 9.8% 20 g Nelson Sauvin (12.5 AA) Pellet 12.5 Boil at 100 °C 15 min 6 9.8% 15 g Citra (11 AA) Pellet 11 Boil at 100 °C 5 min 1.59 7.3% 15 g Nelson Sauvin (12.5 AA) Pellet 12.5 Boil at 100 °C 5 min 1.81 7.3% 20 g Citra (11 AA) Pellet 11 Boil at 100 °C 0 min 9.8% 20 g Huell Melon (7.2 AA) Pellet 7.2 Boil at 100 °C 0 min 9.8% 40 g Nelson Sauvin (12.5 AA) Pellet 12.5 Boil at 100 °C 0 min 19.5%
Amount Name Cost Type Use Time 1 tsp Yeast Nutrient Other Boil 10 min. 1 each Whirlfloc Fining Boil 10 min.
Yeast
Fermentis - Safale - American Ale Yeast US-05
Amount: 3 Each Cost: Attenuation (avg): 81% Flocculation: Medium Optimum Temp: 12 - 25 °C Starter: No Fermentation Temp: 18 Pitch Rate: 0.35 (M cells / ml / ° P) 234 B cells required
Hva tenker folk om malten, humla og gjæren? Noen tanker om hvordan denne ølen vil bli?
For mye maltpreg`?
For mye humlepreg?
For lav FG?
For høy EBC?
Alle innspill varmt velkommne!
Takker for feedbacken. Tror jeg beholder begge deler for å lære litt hvordan det virker inn på skummet. Har en kølsch med flaket bygg jeg skal teste snart. Skal sjekke denne før jeg bestemmer meg. Uansett skal jeg følge tipset ditt om utmesk i hele 45 min på 72. det har jeg ikke prøvd før!Carapils gjør ingen skade, men bidrar heller ikke med det du ønsker. Jeg mener det er relativt grundig dokumentert nå at det er et malt vi kan glemme. Bytt det ut med hvetemalt, det kan kanskje ha litt virkning. Flaka bygg hadde jeg også droppa - men igjen, det skader ikke, heller. Mitt tips for skumfasthet og god munnfølelse er tre kvarter på 72 grader. Mesk inn på 64 og hold den der en times tid, og gå så opp til 72. Du trenger ikke et ekstra utmesksteg etter steget på 72.
Blir å bruke denne. https://bryggerlosjen.no/produkt/pale-ale-malt-4-6-ebc-sekk-25-kg/ skal rette på oppskriften.Amerikansk pale malt? Får du tak i det her? Jeg ville kanskje brukt pilsnermalt i stedet.
Skummer bra med zalo i maskina jaJeg veit jo ikke hva slags vann du har, men om du har vanlig norsk bløtt vann (skummer det godt i oppvaskkummen med et par dråper Zalo?), så trenger du litt syre for å få ned pH'en. 2-3 prosent syremalt (acidulated malt) bør gjøre jobben.
Jeg setter pris på alle rådene her! veldig nyttig info på Citra humlen. Skal tweeke og justere på humlen her altså. Da flytter jeg mye av citraen til 2 minutter, samt flytter mye av smakshumlen til 10 og 5 minutter. Skal også øke på litt med humle. Ønsker et friskt preg, uten at det blir for mye.Humla er vesentlig her. Jeg ville samla all Citra'en (bortsett fra den du har som bitterhumle) og hevet den oppi litt før kokeslutt (@ 2). De to andre ville jeg hatt oppi i WP. Stopp kjølinga ved 80-82 grader i 15-20 minutter (rør litt med jevne mellomrom). (Jeg har ingen erfaring med de to, så om andre som kjenner dem godt har andre råd, ville jeg hørt på dem.) Gjør du på denne måten, må du justere mengden bitterhumle litt opp.
Poenget med å gjøre sånn, er å ta vare på flyktige aromaoljer. De mest flyktige er stort sett borte etter et kvarters koking. Samtidig er litt koking av Citra en god ide, har jeg funnet ut. Og den er rik på oljer som tåler varme litt bedre.
Du har ikke veldig mye humle til såpass stort brygg, så du kan godt øke mengden om du vil ha skikkelig effekt.
Ja akkurat dette tar jeg litt på "feelingen". Hvor mye som havner i gjæringskaret er ikke så nøye. Tar en FG sjekk da jeg begynner å kjøle ned. tilsetter noe kaldt vann om det blir alt for høy FG. helt enig med deg. jeg slutter da grumsen kommer, og siler gjennom en humlepose da jeg tapper av. funker som regel veldig bra!Hvis du har 60 liter til kok, får du ikke 55 liter til gjæring - med mindre du hiver alt oppi gjæringskaret, da. (Et evig diskusjonstema, det der. Jeg mener det er en dårlig ide å gjøre det, så jeg stopper tappinga i det det begynner å komme grums.)
| 11,500 g / $ 0.00 | |||||
|---|---|---|---|---|---|
| Amount | Fermentable | Cost | PPG | EBC | Bill % |
| 7.30 kg | United Kingdom - Maris Otter Pale | 38 | 8.51 | 63.5% | |
| 3 kg | Crisp Malting - Pale Ale | 38 | 9.18 | 26.1% | |
| 400 g | American - Carapils (Dextrine Malt) | 33 | 3.31 | 3.5% | |
| 400 g | Flaked Barley | 32 | 4.37 | 3.5% | |
| 400 g | Crystal Malt 100 | 35 | 99.91 | 3.5% |
| 255 g / $ 0.00 | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Amount | Variety | Cost | Type | AA | Use | Time | IBU | Bill % |
| 40 g | Citra (11 AA) | Pellet | 11 | Boil at 100 °C | 60 min | 21.23 | 15.7% | |
| 20 g | Citra (11 AA) | Pellet | 11 | Boil at 100 °C | 10 min | 3.85 | 7.8% | |
| 20 g | Huell Melon | Pellet | 7.2 | Boil at 100 °C | 10 min | 2.52 | 7.8% | |
| 20 g | Nelson Sauvin (12.5 AA) | Pellet | 12.5 | Boil at 100 °C | 10 min | 4.37 | 7.8% | |
| 45 g | Citra (11 AA) | Pellet | 11 | Boil at 100 °C | 2 min | 2.02 | 17.6% | |
| 15 g | Huell Melon | Pellet | 7.2 | Boil at 100 °C | 2 min | 0.44 | 5.9% | |
| 15 g | Nelson Sauvin (12.5 AA) | Pellet | 12.5 | Boil at 100 °C | 2 min | 0.77 | 5.9% | |
| 30 g | Huell Melon | Pellet | 7.2 | Boil at 100 °C | 0 min | 11.8% | ||
| 50 g | Nelson Sauvin (12.5 AA) | Pellet | 12.5 | Boil at 100 °C | 0 min | 19.6% |
| Starting Mash Thickness: 3.63 L/kg | ||||
|---|---|---|---|---|
| Amount | Description | Type | Temp | Time |
| 45.01 L | Strike | 66 °C | 60 min | |
| Temperature | 72 °C | 45 min | ||
| 22 L | Sparge | 100 °C | -- | |
| 5 L | Top Off | 100 °C | -- |
| Amount | Name | Cost | Type | Use | Time |
|---|---|---|---|---|---|
| 1 tsp | Yeast Nutrient | Other | Boil | 10 min. | |
| 1 each | Whirlfloc | Fining | Boil | 10 min. |
| Fermentis - Safale - American Ale Yeast US-05 | ||||||||||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
|
Jeg er usikker på hvordan den kalkulatoren funker, men den ignorerer et viktig prinsipp med vannjustering, nemlig at du først bestemmer hva du trenger av salter for smaksjustering, og at du justerer pH (etter at du har valgt smaksjusteringa) med syre (og eventuelt med natron/kalk om den skal opp). Kalkulatoren trur jeg baserer seg på å gjøre begge deler med saltene, og det er ikke ideelt. Men det funker sikkert; jeg trur ikke Gahr Smith-Gahrsen brygga dårlig øl på den tida han laget den tabellen som kalkulatoren bygger påTakker for feedbacken. Tror jeg beholder begge deler for å lære litt hvordan det virker inn på skummet. Har en kølsch med flaket bygg jeg skal teste snart. Skal sjekke denne før jeg bestemmer meg. Uansett skal jeg følge tipset ditt om utmesk i hele 45 min på 72. det har jeg ikke prøvd før!
Blir å bruke denne. https://bryggerlosjen.no/produkt/pale-ale-malt-4-6-ebc-sekk-25-kg/ skal rette på oppskriften.
Skummer bra med zalo i maskina jahar glitre vann fra drammen. Jeg vannjusterer ihht http://www.bryggekalkulator.no/Calculator/Water sin enkle guide. jeg vet ikke hvordan det fungerer å tilsette syremalt med alle de andre saltene jeg tilsetter, men dette skal jeg lese meg opp på! vil lactol fungere?
Jeg setter pris på alle rådene her! veldig nyttig info på Citra humlen. Skal tweeke og justere på humlen her altså. Da flytter jeg mye av citraen til 2 minutter, samt flytter mye av smakshumlen til 10 og 5 minutter. Skal også øke på litt med humle. Ønsker et friskt preg, uten at det blir for mye.
Ja akkurat dette tar jeg litt på "feelingen". Hvor mye som havner i gjæringskaret er ikke så nøye. Tar en FG sjekk da jeg begynner å kjøle ned. tilsetter noe kaldt vann om det blir alt for høy FG. helt enig med deg. jeg slutter da grumsen kommer, og siler gjennom en humlepose da jeg tapper av. funker som regel veldig bra!
Da blir oppskriften som følger:
Method: All Grain
Style: American Pale Ale
Boil Time: 60 min
Batch Size: 55 liters (fermentor volume)
Pre Boil Size: 60 liters
Post Boil Size: 55 liters
Pre Boil Gravity: 1.045 (recipe based estimate)
Efficiency: 75% (brew house)
Calories: 148 calories (Per 330ml)
Carbs: 12.6 g (Per 330ml)
Created Saturday March 26th 2022
Original Gravity:
1.049
Final Gravity:
1.008
ABV (standard):
5.3%
IBU (tinseth):
35.2
EBC (ebcmorey):
12.8
Fermentables
11,500 g / $ 0.00 Amount Fermentable Cost PPG EBC Bill % 7.30 kg United Kingdom - Maris Otter Pale 38 8.51 63.5% 3 kg Crisp Malting - Pale Ale 38 9.18 26.1% 400 g American - Carapils (Dextrine Malt) 33 3.31 3.5% 400 g Flaked Barley 32 4.37 3.5% 400 g Crystal Malt 100 35 99.91 3.5%
Hops
255 g / $ 0.00 Amount Variety Cost Type AA Use Time IBU Bill % 40 g Citra (11 AA) Pellet 11 Boil at 100 °C 60 min 21.23 15.7% 20 g Citra (11 AA) Pellet 11 Boil at 100 °C 10 min 3.85 7.8% 20 g Huell Melon Pellet 7.2 Boil at 100 °C 10 min 2.52 7.8% 20 g Nelson Sauvin (12.5 AA) Pellet 12.5 Boil at 100 °C 10 min 4.37 7.8% 45 g Citra (11 AA) Pellet 11 Boil at 100 °C 2 min 2.02 17.6% 15 g Huell Melon Pellet 7.2 Boil at 100 °C 2 min 0.44 5.9% 15 g Nelson Sauvin (12.5 AA) Pellet 12.5 Boil at 100 °C 2 min 0.77 5.9% 30 g Huell Melon Pellet 7.2 Boil at 100 °C 0 min 11.8% 50 g Nelson Sauvin (12.5 AA) Pellet 12.5 Boil at 100 °C 0 min 19.6%
Mash Guidelines
Starting Mash Thickness: 3.63 L/kg Amount Description Type Temp Time 45.01 L Strike 66 °C 60 min Temperature 72 °C 45 min 22 L Sparge 100 °C -- 5 L Top Off 100 °C --
Other Ingredients
Amount Name Cost Type Use Time 1 tsp Yeast Nutrient Other Boil 10 min. 1 each Whirlfloc Fining Boil 10 min.
Yeast
Fermentis - Safale - American Ale Yeast US-05
Amount: 3 Each Cost: Attenuation (avg): 81% Flocculation: Medium Optimum Temp: 12 - 25 °C Starter: No Fermentation Temp: - Pitch Rate: 0.35 (M cells / ml / ° P) 234 B cells required