Finn Berger
Moderator
Ikke heng deg opp i en timeplan på forhånd. Jeg ville satt opp temperaturen når det går mot slutten av hovedgjæringa, dvs. når aktiviteten i gjærlåsen begynner å avta. (Når 3/4 av veien fra OG til forventa FG er unnagjort.) Sett den opp til 16 grader, men la den bruke et døgn på å komme seg dit. La den stå ei uke på 16 grader for å få dannet diacetyl, som gjæren så kan rydde unna.Det ble 3pakker 34/70 i min Irske røde..
Vil gjenbruke gjæren (siden den har blitt så dyr..!) i en Pils, lenge siden jeg har brygget det også.
Noe grunn til å endre på noe i denne? Loral er også ny for meg, den virker interessant.
5Kg Barke Pilsner
300g Melaoidin
200g Munich
15g Warrior - 60min
15g Loral - 15min
15g Loral - 5min.
Mesk:
67 C - 60min
72 C - 45min.
Gjæring: 10C i 14dager før jeg kjører opp tempen litt .
Blir det noe særlig rødfarge av den gristen der, tru? Det vanlige er vel å bruke litt røsta bygg. Det gir en liten snert av røsta karakter ved sida av fargen.

