Jeg flasker en dunk med pils i morra. Trur gjæren der (Imperial L25 Hygge) fremdeles er helt fin, sjøl om den har gått gjennom en god del brygg nå. Så da har jeg fundert på å gjøre noe litt utafor med den.
Idé: Sette sammen gristen ut fra smaker jeg vil ha i ølet, ikke øltype. Brød/kjeks i bånn, og så tydelig røsta med mørke frukter på toppen. Ikke så alkoholsterkt. Ikke noe særlig sødme. Det endte opp med noe som ligner en mørk engelsk bitter (på vei mot å bli en porter, kanskje?) - men altså gjæra med lagergjær. Trur den blir hengende mellom flere stiler. Blir det godt, tru? Ligner det på noe noen har brygga?
Og 1.050, FG 1.012, 5,1% ABV. 30 IBU, 39 EBC. 1 ts kalsiumklorid, 0,5 ts magnesiumsulfat. Meske på 67 grader. Gjære på 10 grader.
Malt til 30 liter før tapping
4,5 kg Muntons Pale Planet
0,3 kg Simpson's Brown Malt 450 EBC
0,3 kg Thomas Fawcett Red Crystal 400 EBC
0,3 kg Munich II
0,1 kg Dark Choco
Humle
40 gr Target @ 60
50 gr Fuggles @ 5
Gjær
Imperial L25 Hygge