Finn Berger
Moderator
Det er som @PetterL tolker det: Jeg tilsetter humla 2 min før kokeslutt, og så kjøler jeg kjapt ned til 80 grader og stopper der et kvarter.Kan du tydeliggjøre denne?
@loebrygg Jeg skal ikke si at du tar feil; det har jeg ikke grunnlag for å si. Dette er en hjemmesnekra idé som i all enkelhet går ut på å kickstarte ekstraksjonen av aromaoljer uten at så mye av dem rekker å fordampe, og så ta ut resten gjennom å la humla trekke et kvarter på 80 grader. (Setter plata på 2 for å holde temperaturen på 80 gjennom hele kvarteret.)
Jeg bør vel ta med at jeg skrur varmen nesten helt ned de to minuttene jeg koker, slik at det så å si ikke er bevegelse i overflaten. Jeg kunne nok like gjerne ha tilsatt ved kokeslutt, og så bare venta et par minutter med å skru på kjølinga.
Jeg mener at oppskrifta på Ink & Dagger hadde en liknende instruks en gang: Skru av varmen, tilsette humla, vente 10 min. og så begynne aktiv kjøling? Det er nok derfra jeg har utvikla denne varianten.