En ting jeg gjerne kan tenke meg å få inkorporert i en robust porter er tydelige sigartoner. Jeg har tenkt litt på dette, men ikke kommet frem til noe konkluderende, så jeg tenkte at en idémyldring er på sin plass.
Det første en tenker på er jo røykmalt. Jeg har hatt hell med bruk av Weyermann sin røykmalt, men den gir langt fra kompleks nok preg til å kunne bli betegnet som sigaraktig alene i et ferdig brygg. Jeg tenker derfor at det kan være en fordel å kombinere flere forskjellige typer røykmalt for å øke kompleksiteten. Type mørk krystallmalt, som Spesial B for å få noe tørket frukt/rosin tror jeg også er i riktig bane. Jeg tror også at det er bedre å kjøre mer brown malt enn roasted barley og chocolate malt, som kanskje kan gi for mye røstet preg i store doser.
Kaffetilsetninger er også noe jeg tror kan ha noe for seg - indiske typer ser jeg for meg kan fungere. Jeg tror også her at det kan være fordelaktig å kombinere flere typer for økt kompleksitet.
Når det gjelder humle, tenker jeg wilamette og fuggles, kanskje med litt lett tørrhumling med de samme variantene. Hvis en greier å få frem tilstrekkelig jordaktig aroma uten for mye friskt preg er det for det gode. Men her finnes det sikkert mange andre potensielle typer.
Gjær er åpenbart også viktig. Jeg tenker umiddelbart at en må ha en engelsk stil på denne. WLP007 er sikkert kurrant, men finnes det andre med bedre karakteristikker? WLP013 skal ha en eikeaktig esterkarakter, noe som muligens kan fungere. Har noen prøvd denne?
Jeg er veldig usikker på aktuelle kryddertilsetninger. Kanskje kan noe chipotle fungere, men det må være i veldig små doser, slik at chilien ikke begynner å dominere.
Det første en tenker på er jo røykmalt. Jeg har hatt hell med bruk av Weyermann sin røykmalt, men den gir langt fra kompleks nok preg til å kunne bli betegnet som sigaraktig alene i et ferdig brygg. Jeg tenker derfor at det kan være en fordel å kombinere flere forskjellige typer røykmalt for å øke kompleksiteten. Type mørk krystallmalt, som Spesial B for å få noe tørket frukt/rosin tror jeg også er i riktig bane. Jeg tror også at det er bedre å kjøre mer brown malt enn roasted barley og chocolate malt, som kanskje kan gi for mye røstet preg i store doser.
Kaffetilsetninger er også noe jeg tror kan ha noe for seg - indiske typer ser jeg for meg kan fungere. Jeg tror også her at det kan være fordelaktig å kombinere flere typer for økt kompleksitet.
Når det gjelder humle, tenker jeg wilamette og fuggles, kanskje med litt lett tørrhumling med de samme variantene. Hvis en greier å få frem tilstrekkelig jordaktig aroma uten for mye friskt preg er det for det gode. Men her finnes det sikkert mange andre potensielle typer.
Gjær er åpenbart også viktig. Jeg tenker umiddelbart at en må ha en engelsk stil på denne. WLP007 er sikkert kurrant, men finnes det andre med bedre karakteristikker? WLP013 skal ha en eikeaktig esterkarakter, noe som muligens kan fungere. Har noen prøvd denne?
Jeg er veldig usikker på aktuelle kryddertilsetninger. Kanskje kan noe chipotle fungere, men det må være i veldig små doser, slik at chilien ikke begynner å dominere.