Tekniske inspeksjoner av bryggerutstyr kan visst føre mye godt med seg!
Ja du får se hvordan du skal bygge opp ditt eget evt. trekke fra eller legge til noe men du får en bra formening om hvordan det kommer til å ende.
Tekniske inspeksjoner av bryggerutstyr kan visst føre mye godt med seg!
Tore B. skrev:Tekniske inspeksjoner av bryggerutstyr kan visst føre mye godt med seg!
Tore B. skrev:Hva mener du med "CIP-vaskerutine" for kokekaret, Edward?
Når det gjelder å spare tid til for eksempel oppvarming av skyllevann, hvordan ser dere på å bruke vann rett fra varmtvannskrana i vannvarmeren, fremfor å måttr varme opp hele veien fra 5-10 graders vann fra kaldtvannskrana? Er vann som har vært innom varmtvannsberederen av dårligere kvalitet for brygging?
Var det ikke sånn at kobber er et viktig sporstoff for gjæren? isåfall så kan det jo ha en positiv effektSteinarja skrev:Tror at varmtvannet i springen kan ha en del metaller i seg fra vvtanken å rørene iforhold til kaldt vann har.
Har prøvd å tappe varmtvann fra springen, å så kjølt det ned, å har da kjent en metallisk smak av vannet.
Må vel da regne den positive efekten fra gjæren mot den negative fra metallsmaken. :besserwisser:Øystein skrev:Var det ikke sånn at kobber er et viktig sporstoff for gjæren? isåfall så kan det jo ha en positiv effekt
Tor Vidar skrev:Egentlig er det tull og tøys å bruke masse penger på et spesialelement :hoererikke:.
Det enkleste man kan gjøre for å unngå uønskede bismaker av brent vørter er å lage et enkelt røreverk (propell/vinger) som sørger for rikelig strømming av vørter forbi elementet(ene).
Det andre man kan gjøre er å ta eks. et standard 3-fas 9kW element (billig) og stjernekoble det slik at det kun utvikler 3kW, dvs lav watt/cm[sup]2[/sup]. Det samme for et standard 12kW vil gi 4kW. Runde (coila) elementer er bare tull om man ikke har en spesiell vørterkoker, dessuten vil selv et slikt element gi bismaker om det hviler på bunnen av karet.
Løsningen er enten strømning eller lav effekt eller begge for å unngå karamellisering og uønsket smak. Ellers er det jo ikke spesielt vanskelig å lage en steamcoil i vørterpanna på 120 °C, som er det de aller fleste bryggerier bruker.
Haaken skrev:Jeg kan opplyse om at AS Favorit elektriske er kjøptopp av Norske backer.
Se også her.
Tore B. skrev:ikke trengs så mye vørter for å dekke dem (i motsetning til de vanlige stavelementene som gjerne står rett ut et stykke opp i kjelen). Dermed kan oppvarmingen starte tidligere.
Andre gode råd?