Ølet mitt har no gjøra i snart 3 veker. Så i morgon tenkte eg å hella det over på 2 corneliusfat + nokre flasker.
Er det noko eg bør vera forsiktig med/tenka på då? Eller er det berre å hella ølet over på fata (heilt opp) og setta dei kjølig til lagring, samt hiva resten på flasker saman med nokre sukkerbitar?
Er det sånn at eg bør bruka slange nederst i fata (at slangen går heilt ned til botn), for å unngå sur smak på det (meiner eg har lest noko om det). Må fata (nye) steriliserast først? Har ikkje regulatoren klar endå. Setter eg berre øla kaldt då, og koplar dei på når den er klar? Sånn som det ser ut igjøringskara no, er det ein del groms/skum. Skal eg la det vera noko igjen, eller er alt brukande?
Håpar nokon kan hjelpa meg før i morgon!
Er det noko eg bør vera forsiktig med/tenka på då? Eller er det berre å hella ølet over på fata (heilt opp) og setta dei kjølig til lagring, samt hiva resten på flasker saman med nokre sukkerbitar?
Er det sånn at eg bør bruka slange nederst i fata (at slangen går heilt ned til botn), for å unngå sur smak på det (meiner eg har lest noko om det). Må fata (nye) steriliserast først? Har ikkje regulatoren klar endå. Setter eg berre øla kaldt då, og koplar dei på når den er klar? Sånn som det ser ut igjøringskara no, er det ein del groms/skum. Skal eg la det vera noko igjen, eller er alt brukande?
Håpar nokon kan hjelpa meg før i morgon!