Hei,
Brygget en belgisk dobbel tidligere som jeg tenkte kunne brukes til jul. Har testet den nå ved et par anledninger etter 2 uker med flaskekarbonering og 2 uker lagring. Dette er litt kort for en dobbel, men fikk skikkelig skallebank begge ganger. Smaken var imidlertid veldig bra.
Gjæret etter skjema fra Brewing Classic Styles. Der man gjærer på 18 oC i 3 dager og går opp til 20 oC ila 5 dager etter dette. Gjæringsskap ble benyttet med tempsensor tapet på utsiden av kar med isolering over.
Brygget en belgisk dobbel tidligere som jeg tenkte kunne brukes til jul. Har testet den nå ved et par anledninger etter 2 uker med flaskekarbonering og 2 uker lagring. Dette er litt kort for en dobbel, men fikk skikkelig skallebank begge ganger. Smaken var imidlertid veldig bra.
Gjæret etter skjema fra Brewing Classic Styles. Der man gjærer på 18 oC i 3 dager og går opp til 20 oC ila 5 dager etter dette. Gjæringsskap ble benyttet med tempsensor tapet på utsiden av kar med isolering over.
- OG: 1,062
- FG: 1,014
- Alt sukker ble tilsatt under koking
- Topphøstet litt gjær som ble tilsatt ved karbonering
Sist redigert: