For det første: Hvem er det som har skrevet dette? Det ser ut som det er "filtrert" og tatt ut av kontekst av en journalist. Budskapet kan i utgangspunktet være et helt annet en det jeg (og tydeligvis flere) oppfatter.
Jeg har aldri sett " Noen råd og tips ute i foraer er å tilsette dobbelt så mye som anbefalt." Råd og tips hær inne går stort sett på "lytt til Mr. Malty". Det finnes imidlertid utvilsomt "foraer" jeg ikke kjenner til. "Anbefalt" regner jeg som produsentens anvisninger, Mr.Malty og anerkjent litteratur om gjær. F.eks White, Fix eller Hieronymus. Om noen gir "råd og tips" om å tilsette dobbelt så mye som anbefalt for "å bli fort ferdig" skjønner jeg poenget.
Som et generelt råd til førstegangsbryggere synes jeg " bruk lite gjær" og "brygg lager på for høy temperatur" blir helt feil. Men dette er kun min ydmyke mening. (jeg har ikke 26 år erfaring)
Når det gjelder gjærprodusentenes motivasjon for anbefaling av gjærmengde, overlater jeg diskusjonen til konspirasjonsteoretikerne.
Jeg har aldri sett " Noen råd og tips ute i foraer er å tilsette dobbelt så mye som anbefalt." Råd og tips hær inne går stort sett på "lytt til Mr. Malty". Det finnes imidlertid utvilsomt "foraer" jeg ikke kjenner til. "Anbefalt" regner jeg som produsentens anvisninger, Mr.Malty og anerkjent litteratur om gjær. F.eks White, Fix eller Hieronymus. Om noen gir "råd og tips" om å tilsette dobbelt så mye som anbefalt for "å bli fort ferdig" skjønner jeg poenget.
Som et generelt råd til førstegangsbryggere synes jeg " bruk lite gjær" og "brygg lager på for høy temperatur" blir helt feil. Men dette er kun min ydmyke mening. (jeg har ikke 26 år erfaring)
Når det gjelder gjærprodusentenes motivasjon for anbefaling av gjærmengde, overlater jeg diskusjonen til konspirasjonsteoretikerne.