Jeg drister meg til et par, trolig ganske banale, spørsmål om skyllevann og mesking.
1) Hvor viktig er egentlig den høye temperaturen, 78 grader, på utskyllingsvannet? Jeg rigger i øyeblikket til et opplegg som vil gi meg god tilgang på vann som holder 73 grader; hva kan jeg forvente at skjer hvis jeg simpelthen skyller med dette?
2) Noen er grusomt nøye på å beregne nøyaktig hvor mange liter skyllevann de bruker. Jeg har hatt en tendens til å bare skylle ut helt til kokekjelen min er full, eventuelt helt til jeg når en SG på 1010 på vørteren som tappes ut. Finnes det noen god grunn til å være så himla nøye på antall liter skyllevann?
3) Generlt mht mesking: Hvor mye og eventuelt hva er det å hente på å bruke flerstegsmesk istedet for enstegs?
1) Hvor viktig er egentlig den høye temperaturen, 78 grader, på utskyllingsvannet? Jeg rigger i øyeblikket til et opplegg som vil gi meg god tilgang på vann som holder 73 grader; hva kan jeg forvente at skjer hvis jeg simpelthen skyller med dette?
2) Noen er grusomt nøye på å beregne nøyaktig hvor mange liter skyllevann de bruker. Jeg har hatt en tendens til å bare skylle ut helt til kokekjelen min er full, eventuelt helt til jeg når en SG på 1010 på vørteren som tappes ut. Finnes det noen god grunn til å være så himla nøye på antall liter skyllevann?
3) Generlt mht mesking: Hvor mye og eventuelt hva er det å hente på å bruke flerstegsmesk istedet for enstegs?