Skylling med Grainfather

Hvordan skyller folk med Grainfather? Har opplevd litt dårlig utbytte noen ganger, og på siste brygg gjorde jeg følgende: Skulle skylle med 18 liter. Fjernet toppristen, skyllet sakte med ca 10 liter samtidig som jeg rørte rundt i mesken. Løftet deretter maltrøret og skylte sakte videre, samtidig som jeg rørte litt rundt. Lot deretter mesken renne av seg som vanlig. Er det fyfy å røre slik mens en skyller, og hva kan i så fall skje?
 
Nei, jeg tror ikke røring er fy, men jeg er ikke sikker på om det er optimalt heller. Jeg har hatt lignende utfordringer som deg og bruker nå batch-skylling og venter med å heve maltrøret til jeg har tappet av inntil 10 liter (kapasitet på bøtta jeg overfører til ved batch-skyllingen) og tilført tilsvatende i skyllevann. Det er såpass effektivt at jeg kun rører ved innmesk og ellers bare ved stuck mash. Kunne sikkert oppnådd bedre effektivitet med røring i tillegg, men det ville i så fall gått på bekostning av forutsigbarheten.
 
Tilbake
Topp