Heisann. Dette blir mitt første innlegg her inne!
Vi er to kompiser som har begynt å brygge. Har gjort 3 brygg så langt. Vi er fornøyd med ølet vi har laget, men prøver å forbedre prosessen. Vi har stort sett havnet litt under på volum og OG, men ikke noe voldsomt. Har justert opp skylling for å få korrekt volum. Har stort sett mesker med 2,5 l per kg + dødrom under maltrøret. Sist endte vi opp med å skylle med 20 l for å få 32 l til kok. Da ender vi opp med 25 l etter 60 min kok. Da har jeg tatt med tap i trub, humle og volum etter senking av temp. Vi kunne klart oss med 19 l til skylling da vi fikk 25,8 l tilslutt. OG var to poeng under estimert. Synes det er mye skyllevann og avrenning på slutten hadde SG på 1,008. Mulig vi havnet under det også. Bør vi meske med tynnere mesk og skylle mindre eller må vi bare forvente mindre volum? Dette var ferdige sett og mengden malt og humle er satt. Effektivitet er ca 70 %.
Vi er to kompiser som har begynt å brygge. Har gjort 3 brygg så langt. Vi er fornøyd med ølet vi har laget, men prøver å forbedre prosessen. Vi har stort sett havnet litt under på volum og OG, men ikke noe voldsomt. Har justert opp skylling for å få korrekt volum. Har stort sett mesker med 2,5 l per kg + dødrom under maltrøret. Sist endte vi opp med å skylle med 20 l for å få 32 l til kok. Da ender vi opp med 25 l etter 60 min kok. Da har jeg tatt med tap i trub, humle og volum etter senking av temp. Vi kunne klart oss med 19 l til skylling da vi fikk 25,8 l tilslutt. OG var to poeng under estimert. Synes det er mye skyllevann og avrenning på slutten hadde SG på 1,008. Mulig vi havnet under det også. Bør vi meske med tynnere mesk og skylle mindre eller må vi bare forvente mindre volum? Dette var ferdige sett og mengden malt og humle er satt. Effektivitet er ca 70 %.