Heisann. Tenkte jeg skulle teste ut allgrainbrygging, men har ikke lyst til å brenne av for mye penger på utstyr. Nøgne Ø selger et fint kit tilpasset glassballong på 5l, men prisen er litt voldsom. Er det noen som har erfaring med å brygge mindre batcher, og som har oppskrifter de kan anbefale? Kraftig amerikansk IPA, sterk belgisk dubbel/trippel, rockefort 10/Maredsous-kloner kan være et sted å starte.
Har lyst til å prøve ut flere forskjellige varianter, på så kort tid som mulig for å lære, derav ønsket om å kunne brygge mindre batcher, et sted mellom 4.5 til 9 liter for eksempel.
Har nettopp brukt beercalc etter fattig evne til å nedskalere en hefeweissen-oppskrift jeg fikk av Børge Barlindhaug, og har kjøpt ingredienser til den, men føler ikke jeg har spesielt kontroll over kalkuleringene, spesielt ikke mengdeberegningene for å få rett gravity etter koking (hvor mye fordamper/fanges i bygget osv). Dette bli min første allgrain, og jeg tenkte å bruke ca samme metoder i bryggingen som er beskrevet for Nøgne Ø sitt kitt, muligens modifisert for å bruke meskepose for å holde ting litt ryddig.
Har et ølsett-brygg bak meg som gikk teknisk bra, men som smaker veldig kjedelig.
Har lyst til å prøve ut flere forskjellige varianter, på så kort tid som mulig for å lære, derav ønsket om å kunne brygge mindre batcher, et sted mellom 4.5 til 9 liter for eksempel.
Har nettopp brukt beercalc etter fattig evne til å nedskalere en hefeweissen-oppskrift jeg fikk av Børge Barlindhaug, og har kjøpt ingredienser til den, men føler ikke jeg har spesielt kontroll over kalkuleringene, spesielt ikke mengdeberegningene for å få rett gravity etter koking (hvor mye fordamper/fanges i bygget osv). Dette bli min første allgrain, og jeg tenkte å bruke ca samme metoder i bryggingen som er beskrevet for Nøgne Ø sitt kitt, muligens modifisert for å bruke meskepose for å holde ting litt ryddig.
Har et ølsett-brygg bak meg som gikk teknisk bra, men som smaker veldig kjedelig.