Hei.
Satte en Belgisk Wit 10.02 og endte opp med en OG på 1048.
Etter 7 dager var den kommet ned 1020.
Nå, tre dager senere er den fortsatt på 1020.
Den har stått i 16 C hele tiden
Hva tror dere, må jeg gi meg med å ha laga søtt lettøl eller?
Witbiergjæren kan flyte opp på toppen, og stoppe gjæringen. Har den det dvs du ser det, kan du bevege litt på bøtta slik at gjæren kommer i kontakt med vørteren igjen. Et typisk wit-problem det.
16 C er lavt for witbiergjær (antar du har brukt White Labs WLP400 eller Wyeast 3944?). Jeg ville latt temperaturen stige til litt over 20 C for å få den til å gjære ut. WLP400/Wyeast3944 kan forøvrig jobbe relativt tregt.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.