søtt i bunn, ved omstikking

Yerko

 
Hei

Lurer på om noen har noe tips om hvordan jeg kan få sukkerlaken til å blande seg mer inn i vørteren ?
Vi bruker hevert som ligger i bunn av bøtta, som er med på røre en del i vørteren, i dag smakte jeg på det lille som var igjen, og det fikk meg til å tenke på at ikke alle flaskene blir karbonert likt. Hva er det dere andre gjør for å slippe at de siste flaskene ikke blir potensielle flaskebomber. Jeg tenkte på røre litt med en plastskje, men etter å ha sett det boble ga jeg f.
 
Pleier å stikke om først og så helle sukkerlaken i mens jeg rører forsiktig med en sleiv samtidig. Har ikke hatt ujevn karbonering. Røringen er veldig forsiktig, men nok til at det blir en bevegelse i væsken.

Tror uansett det er en god ide å ha litt øl i først slik at ikke sukkerlaken fester seg så lett i bunnen.
 
Pleier å stikke om først og så helle sukkerlaken i mens jeg rører forsiktig med en sleiv samtidig. Har ikke hatt ujevn karbonering. Røringen er veldig forsiktig, men nok til at det blir en bevegelse i væsken.

Tror uansett det er en god ide å ha litt øl i først slik at ikke sukkerlaken fester seg så lett i bunnen.

Skal prøve å ha litt øl på tirsdag før jeg har i laken, så røre med langsiden av bryggesleiven :). og får håpe at de nederste 10 flaskene, som vi flasket i dag ikke får for mye skum :) eller at de sprenger
 
Lag sukkerlaken tynn nok (jeg bruker 2-3 dl vann pr 100 gram sukker) og tilsett den halvveis ut i omstikkingen.
 
Tilbake
Topp