Butikken et utsolgt for gjæren til neste helgs brygging, men jeg har en gammel gjær av rett sort stånde. Den er veldig gammel, nesten et år. Jeg har lest folk har greid å sparke liv i så gammel gjær før, jeg tenkte å prøve. Men da trenger jeg gode råd.
Jeg tenkte å sette en liten "forstarter" slik at jeg om 2-3 dager har en "normal fersk gjær" til å beregne pitchigen fra. Er det lurt?
I så fall, bør jeg lage den sterkere eller tynnere enn vanlig starter?
Gjæren er svakt lagdelt. Den ble vasket og stelt da den ble høstet. Se bildet. Hvor finner jeg den gjæren det kan være håp om å være i live; øverst, nederst eller helle kaka?
Jeg tenkte å sette en liten "forstarter" slik at jeg om 2-3 dager har en "normal fersk gjær" til å beregne pitchigen fra. Er det lurt?
I så fall, bør jeg lage den sterkere eller tynnere enn vanlig starter?
Gjæren er svakt lagdelt. Den ble vasket og stelt da den ble høstet. Se bildet. Hvor finner jeg den gjæren det kan være håp om å være i live; øverst, nederst eller helle kaka?