Eg har brygga 2 gonger no. Irish stout og kølsch. Eg har berre kjørt standardprogrammet på speidelen på begge og har ikkje gjort noko justering av kvern. For stouten fekk eg ikkje tak i irish ale gjær som eg bryggja med sist så eg måtte bruka english ale. Eg synes kanskje den blei litt tynn i smak i høve til den eg laga i 3 kjelarskonseptet. Eg skalerte berre oppskrifta mi på volum.
Kølschen - eller rettare sagt a la kølsch - kjem seg men den må lagrast ei stund til. Hallerthauer mittelfruh var iallefall ikkje dumt samans m tettnang.
Har kjøpt meg kort maltrør slik at eg kan brygga litt mindre for å få kontroll med den. 50 liter er mykje - veit ikkje heilt kor eg var då eg gjekk for 50 literen.. Men eg har no ein god del 20 liters speidlar ståande her så eg kan alltids byta til ein av dei om eg finn ut at 50 er for mykje.
Kølschen - eller rettare sagt a la kølsch - kjem seg men den må lagrast ei stund til. Hallerthauer mittelfruh var iallefall ikkje dumt samans m tettnang.
Har kjøpt meg kort maltrør slik at eg kan brygga litt mindre for å få kontroll med den. 50 liter er mykje - veit ikkje heilt kor eg var då eg gjekk for 50 literen.. Men eg har no ein god del 20 liters speidlar ståande her så eg kan alltids byta til ein av dei om eg finn ut at 50 er for mykje.