Hva bør man gjøre når man brygge på speidel ? Hvis man tape ca. 1 liter vann per kg malt så er det i mitt hodet 2 valg.
Si malten er 5 kg totalt.
1. for en 21 l batch skal man plusse på 5 liter før mesking slik at når malt røren er tatt ut er det 21 l igjen
2. skylle med 5 liter vann etterpå.
Hva er egentlig best å gjør ?
grunnen til spørsmål er basert på :
1. Jeg har sett 2 ganger nå at worten som var klart rett etter mesking var ferdig blir uklart når man skylle malten med vann.
2. Jeg har lest at lav OG på skylle wort kan gi usmak.
Si malten er 5 kg totalt.
1. for en 21 l batch skal man plusse på 5 liter før mesking slik at når malt røren er tatt ut er det 21 l igjen
2. skylle med 5 liter vann etterpå.
Hva er egentlig best å gjør ?
grunnen til spørsmål er basert på :
1. Jeg har sett 2 ganger nå at worten som var klart rett etter mesking var ferdig blir uklart når man skylle malten med vann.
2. Jeg har lest at lav OG på skylle wort kan gi usmak.