Jeg bestemte meg for å prøve min første APA med min 50l Speidelmaskin.
11,0 Kg Pale malt
0,8 Kg Munic malt
0,8 Kg Crystal malt.
0,8 Kg hvete malt.
60 g Amarillo 60min
50 g Amarillo 20 min
40 g Amarillo 2 min
40 g Amarillo tørrhumle.
2 liter starter med Wyeast 1056
Dette til en batch på 60-65 liter.
Skulle egentlig brygge denne på Søndag, men fant ut at det sikkert ble tid idag. Her er sånn cirka tidsskjema:
14:30. Fylte 55 liter vann i Speidelen. Satte den igang med innmesk på 65 grader, 65 minutter på 66 grader, 15 minutter på 73 grader og utmesk 15 minutter på 78 grader. Startet maskinen og satte ned den ekstra Speidel dyppvarmeren på 3,3 Kw. Ekstra 16A kurs ble hentet med skjøteledninger fra badet. Etter 5 minutter gikk hovedsikringen, dette siden kona kokte middag. Deretter bar det til butikken for å kjøpe nye sikringer slik at middagen kunne lages. Jeg rigget opp med et aggregat som drev denne dyppkjøleren så jeg fikk brukt den likevel.
15:30. Mesking starter og jeg går ned og spiser middag. Har en flink kone som lagde nydelig middag.
16:00. En kompis ringer og sier at jeg skal få en gammel kompressor, men den må hentes med en gang. Bestemmer meg for å hente den. Må koble på bilhengeren og kjøre et stykke for henting, der vi må bruke hjullaster for å laste den på. (Er en totrinnskompressor som kan lade 25 bar til et annet prosjekt jeg har). Meskingen går sin gang mens jeg er borte, men har satt ned effekten til skyllevannet som varmes.
17:00. Kommer hjem igjen og sjekker Speidelen. Alt er ok og har gått sin gang.
17:30. Ferdig med meskeprogram. Løfter opp maltrør og skyller med 18 liter vann.
17:55. Må i fjøset og melke mine kyr. Maltrøret henger til tørk og Speidelen står bare å venter på instruks.
19:40. Ferdig i fjøset. Speidelen står der på 78 grader. Starter koking og setter ned dyppvarmeren.
20:00. Koking, og første humle tilsettes.
I mellom slagene har jeg vasket 5 Corneliusfat, desinfisert gjæringskarene og transferpumpen og skrevet dette.
Klokka 9 er det å kjøle ned vørteren og pumpe over på gjæringsfat og klokka 10 er det nok ferdig ryddet og vasket.
11,0 Kg Pale malt
0,8 Kg Munic malt
0,8 Kg Crystal malt.
0,8 Kg hvete malt.
60 g Amarillo 60min
50 g Amarillo 20 min
40 g Amarillo 2 min
40 g Amarillo tørrhumle.
2 liter starter med Wyeast 1056
Dette til en batch på 60-65 liter.
Skulle egentlig brygge denne på Søndag, men fant ut at det sikkert ble tid idag. Her er sånn cirka tidsskjema:
14:30. Fylte 55 liter vann i Speidelen. Satte den igang med innmesk på 65 grader, 65 minutter på 66 grader, 15 minutter på 73 grader og utmesk 15 minutter på 78 grader. Startet maskinen og satte ned den ekstra Speidel dyppvarmeren på 3,3 Kw. Ekstra 16A kurs ble hentet med skjøteledninger fra badet. Etter 5 minutter gikk hovedsikringen, dette siden kona kokte middag. Deretter bar det til butikken for å kjøpe nye sikringer slik at middagen kunne lages. Jeg rigget opp med et aggregat som drev denne dyppkjøleren så jeg fikk brukt den likevel.
15:30. Mesking starter og jeg går ned og spiser middag. Har en flink kone som lagde nydelig middag.
16:00. En kompis ringer og sier at jeg skal få en gammel kompressor, men den må hentes med en gang. Bestemmer meg for å hente den. Må koble på bilhengeren og kjøre et stykke for henting, der vi må bruke hjullaster for å laste den på. (Er en totrinnskompressor som kan lade 25 bar til et annet prosjekt jeg har). Meskingen går sin gang mens jeg er borte, men har satt ned effekten til skyllevannet som varmes.
17:00. Kommer hjem igjen og sjekker Speidelen. Alt er ok og har gått sin gang.
17:30. Ferdig med meskeprogram. Løfter opp maltrør og skyller med 18 liter vann.
17:55. Må i fjøset og melke mine kyr. Maltrøret henger til tørk og Speidelen står bare å venter på instruks.
19:40. Ferdig i fjøset. Speidelen står der på 78 grader. Starter koking og setter ned dyppvarmeren.
20:00. Koking, og første humle tilsettes.
I mellom slagene har jeg vasket 5 Corneliusfat, desinfisert gjæringskarene og transferpumpen og skrevet dette.
Klokka 9 er det å kjøle ned vørteren og pumpe over på gjæringsfat og klokka 10 er det nok ferdig ryddet og vasket.