Jeg har nå gjennomført to brygg på ølsett, Coopers Real Ale og Coopers Stout. Den første gikk bra, og smaker fortreffelig, mens den andre står til karbonering. En tredie, Coopers Dark Ale, har blitt satt til gjæring. At jeg ennå ikke har opplevet noen infeksjon, og at min første brygg har blitt så bra, tror jeg skyldes kjæmpe rask og venlig veiledning her på forumet. Først of frammest: Takk for det.
Problemet mitt nå er, at det irriterer meg litt at 1.5 - 2 liter øl går tapt på flasking, der jeg forsøker få så lite gjærrest med som mulig, og fordi jeg først flytter øl til annet kar med sukkerlake. I den forbinnelse er mitt spørsmål om det går an å blanne sukkerlake rett i gjæringsbøtten (primærgjæringsbøtten) og tappe på flaske rett fra den? Det ville kutte ned spillet til halvparten, gi mindre rengjøring, og muligvis minske risikoen for infeksjon ved flytting av øl til annet kar.
Jeg kan forestille meg at man kan helde sukkerlaken forsiktig i ølet og røre forsiktig rundt for å blanne godt ut. Men, vill man da hvirvle opp mye gjær? Om man er for forsiktig, vill man da få for dårlig oppblanding av sukkerlaken, slik at noen flasker eksploderer og andre har for lite kullsyre?
Problemet mitt nå er, at det irriterer meg litt at 1.5 - 2 liter øl går tapt på flasking, der jeg forsøker få så lite gjærrest med som mulig, og fordi jeg først flytter øl til annet kar med sukkerlake. I den forbinnelse er mitt spørsmål om det går an å blanne sukkerlake rett i gjæringsbøtten (primærgjæringsbøtten) og tappe på flaske rett fra den? Det ville kutte ned spillet til halvparten, gi mindre rengjøring, og muligvis minske risikoen for infeksjon ved flytting av øl til annet kar.
Jeg kan forestille meg at man kan helde sukkerlaken forsiktig i ølet og røre forsiktig rundt for å blanne godt ut. Men, vill man da hvirvle opp mye gjær? Om man er for forsiktig, vill man da få for dårlig oppblanding av sukkerlaken, slik at noen flasker eksploderer og andre har for lite kullsyre?