Hei,
Da det ser ut til å bli en overgang til speidel dvergen på utstyrsfronten, ser jeg at grunnet de litt kjipe begrensningene at jeg må lære meg å bruke litt spraymalt for å få opp dampen på IPAene.
Kun brygget allgrain og aldri brukt LME eller DME før, og lurer på et par ting.
Regner med at spraymaltet setter litt smak som alt mulig malt gjør, men ser også man kun har stort sett 4 å velge i, ekstra lys, lys, amber og mørk.
Velger man spraymalt da kun etter fargen man vil oppnå?
Er det også noen andre bakdeler ved å bruke lme/dme til å booste OG? på smak feks eller vil smaken bli som normalt, bortsett fra at man kanskje sitter igjen med en aldri så liten bismak av at man har jukset litt?
Tilsettes ved kokestart right? og skulle man ha en oppskrift som det blir for mye malt av i maltørert, så er det basemaltet man bytter ut litt av med spraymalt ?
Da det ser ut til å bli en overgang til speidel dvergen på utstyrsfronten, ser jeg at grunnet de litt kjipe begrensningene at jeg må lære meg å bruke litt spraymalt for å få opp dampen på IPAene.
Kun brygget allgrain og aldri brukt LME eller DME før, og lurer på et par ting.
Regner med at spraymaltet setter litt smak som alt mulig malt gjør, men ser også man kun har stort sett 4 å velge i, ekstra lys, lys, amber og mørk.
Velger man spraymalt da kun etter fargen man vil oppnå?
Er det også noen andre bakdeler ved å bruke lme/dme til å booste OG? på smak feks eller vil smaken bli som normalt, bortsett fra at man kanskje sitter igjen med en aldri så liten bismak av at man har jukset litt?
Tilsettes ved kokestart right? og skulle man ha en oppskrift som det blir for mye malt av i maltørert, så er det basemaltet man bytter ut litt av med spraymalt ?