Startet humlig for tidlig

Hei. Startet humling med ekuanot (tilsvarende humlesort er citra) like etter meskeslutt ved ca 78 grader. Neste humletilsettinger er East Kent Golding 15 minutter og whirlpool. Hva vil det bety for smaken på ølet. Brygger en Kinn Vintervarmer. Erik
 
Det du har gjort heter First Wort Hop. Det gir muligens en litt annen smaksprofiil på bitterhumlen og kanskje noe mere bitterhet. Det går nok bra!
 
Hei. Startet humling med ekuanot (tilsvarende humlesort er citra) like etter meskeslutt ved ca 78 grader. Neste humletilsettinger er East Kent Golding 15 minutter og whirlpool. Hva vil det bety for smaken på ølet. Brygger en Kinn Vintervarmer. Erik
Den litt annerledes smaksprofilen som @Håkon Bugge nevner som en mulighet, påstås av noen å være en litt rundere og bedre bitterhet, samt at du bevarer noe av smaksstoffene i humla. Jeg er dypt skeptisk til de påstandene, men mange hevder hardnakka at sånn er det. Dette hører vel til den delen av bryggerteorien som har mer med religion enn vitenskap å gjøre - men du har ingen grunn til å bekymre deg; det blir helt utmerka øl på denne måten, også:). Kanskje du blir en frelst FWH'er:)?
 
Tilbake
Topp