Jeg brygget for en tid siden følgende oppskrift:
1.00 kgPale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC)Grain 21.0 %
0.50 kgOats, Flaked (2.0 EBC)Grain 10.5 %
0.33 kgChocolate Malt (689.5 EBC)Grain 6.9 %
0.33 kgRoasted Barley (591.0 EBC)Grain 6.9 %
0.25 kgBarley, Flaked (3.3 EBC)Grain 5.3 %
0.25 kgCaramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)Grain 5.3 %
2.10 kgLight Dry Extract (15.8 EBC)Dry Extract 44.1 %
45.00 gColumbus (Tomahawk) [15.70 %] - Boil 60.0 minHop 42.8 IBUs
20.00 gBramling Cross [5.60 %] - Boil 15.0 minHop 3.4 IBUs
1.0 pkgDry English Ale (White Labs #WLP007) [35.49 ml]Yeast10-
20 liter batch, OG 1.065, FG 1.014, 46,2 IBU
Dette ble bra, utenom en ganske kraftig bitter smak som jeg mistenker at stammer fra roasted barley. Jeg skal brygge dette igjen snart, men med et par modifikasjoner - tar gjerne imot litt innspill her.
Nå har jeg 14% av til sammen av roasted barley og chocolate malt, fordelt 7% på hver. Tenker eventuelt 3% roasted barley, 7% chocolate, og 4% carafa II, siden den er "debittered" - vil det hjelpe? Det er som sagt kun den kraftige bitterheten jeg vil til livs her, ølet ble ellers veldig bra.
Tror ikke jeg har 120L crystalmalt for øyeblikket, så der tar jeg noe lysere crystalmalt og blander med litt special b, tenkte jeg - 2% for eksempel.
Slår også sammen flaked barley/oats til kun en av typene, ettersom disse har samme funksjon. Må se hva jeg har i skapet...
Lurer også på om jeg burde modifisere vannet her - har lest at man kan bruke rikelige mengder roasted barley hvis man har bløtt vann. Dette har jeg aldri gjort før - bruker vannet i springen, som kommer fra Bergen, nærmere bestemt svartediket. Innspill?
Brygging blir på onsdag, tenker jeg.
1.00 kgPale Malt (2 Row) UK (5.9 EBC)Grain 21.0 %
0.50 kgOats, Flaked (2.0 EBC)Grain 10.5 %
0.33 kgChocolate Malt (689.5 EBC)Grain 6.9 %
0.33 kgRoasted Barley (591.0 EBC)Grain 6.9 %
0.25 kgBarley, Flaked (3.3 EBC)Grain 5.3 %
0.25 kgCaramel/Crystal Malt -120L (236.4 EBC)Grain 5.3 %
2.10 kgLight Dry Extract (15.8 EBC)Dry Extract 44.1 %
45.00 gColumbus (Tomahawk) [15.70 %] - Boil 60.0 minHop 42.8 IBUs
20.00 gBramling Cross [5.60 %] - Boil 15.0 minHop 3.4 IBUs
1.0 pkgDry English Ale (White Labs #WLP007) [35.49 ml]Yeast10-
20 liter batch, OG 1.065, FG 1.014, 46,2 IBU
Dette ble bra, utenom en ganske kraftig bitter smak som jeg mistenker at stammer fra roasted barley. Jeg skal brygge dette igjen snart, men med et par modifikasjoner - tar gjerne imot litt innspill her.
Nå har jeg 14% av til sammen av roasted barley og chocolate malt, fordelt 7% på hver. Tenker eventuelt 3% roasted barley, 7% chocolate, og 4% carafa II, siden den er "debittered" - vil det hjelpe? Det er som sagt kun den kraftige bitterheten jeg vil til livs her, ølet ble ellers veldig bra.
Tror ikke jeg har 120L crystalmalt for øyeblikket, så der tar jeg noe lysere crystalmalt og blander med litt special b, tenkte jeg - 2% for eksempel.
Slår også sammen flaked barley/oats til kun en av typene, ettersom disse har samme funksjon. Må se hva jeg har i skapet...
Lurer også på om jeg burde modifisere vannet her - har lest at man kan bruke rikelige mengder roasted barley hvis man har bløtt vann. Dette har jeg aldri gjort før - bruker vannet i springen, som kommer fra Bergen, nærmere bestemt svartediket. Innspill?
Brygging blir på onsdag, tenker jeg.