Stout

Hei. Noen her som har testa ølkitt fra coopers her? Var i sverige igår, fant et stout sett der. Jaja, billig, men verdt et forsøk. Har testa og kjørt noen batcher av forskjellig type før, men ikke noe fra coopers. Samtidig på denneboksen står det ingenting om hva de anbefaler av gjærings temperatur/tid.Samtidig, noen som har testet stout med noe kullsyre? Smakt noen varianter, stout medmild kullsyre kan være digg synes jeg
 
Vil anbefale å bruke en nøytral tørrgjær. Som s-04, eller Mauribrew draught. Om du vil gå for våtgjær ville jeg da gått for wlp 004. Er vel en gjærstamme fra Guinness det. Sjekk om gjæringa har stoppet etter ca10 dager med å måle FG. Sjekk igjen de tre påføgende dagene. Er FG stabil på målingene, er det bare å flaske. Jeg bruker 3-4 g/l med sukkerlake på stouten da jeg ikke ønsker så mye kullsyre.
Lykke til!
 
Tilbake
Topp