Hei.
Har eit bokkøl som har gjæret ned og stoppet på SG 1029 ved hjelp av lagergjær. Ideelt skulle dette gå ned til ca 1020.
Har prøvd de fleste standard triks som temperatur, suspensjon av gjær sediment etc, samt:
- Tilsette US 05 og auke temp - Ingen endring i SG.
- Tilsette sukker - Gjæring starta opp igjen for så å stoppe på nytt ved 1029.
Vi har altså nå eit øl som er for søtt og med ugjærbare sukkerarter. Vi skjønner ikkje kvifor sidan vi har hatt kontroll på mesketemp (Speidel 50 - meska på 69 grader ihht oppskrift) og gjæringstemp (kjøleskap med STC1000).
Neste steg vi ønsker å prøve er å tilsette Lacto, Brett eller ein blend av disse. Nokon som ser problem med å prøva å lage surøl med så høg SG? Innspel og forslag mottas med takk.
Har eit bokkøl som har gjæret ned og stoppet på SG 1029 ved hjelp av lagergjær. Ideelt skulle dette gå ned til ca 1020.
Har prøvd de fleste standard triks som temperatur, suspensjon av gjær sediment etc, samt:
- Tilsette US 05 og auke temp - Ingen endring i SG.
- Tilsette sukker - Gjæring starta opp igjen for så å stoppe på nytt ved 1029.
Vi har altså nå eit øl som er for søtt og med ugjærbare sukkerarter. Vi skjønner ikkje kvifor sidan vi har hatt kontroll på mesketemp (Speidel 50 - meska på 69 grader ihht oppskrift) og gjæringstemp (kjøleskap med STC1000).
Neste steg vi ønsker å prøve er å tilsette Lacto, Brett eller ein blend av disse. Nokon som ser problem med å prøva å lage surøl med så høg SG? Innspel og forslag mottas med takk.