Stuck mash ved BIAB

Hei, skal i gang med en liten batch amerikansk hveteøl i dag. såpass liten at jeg kjører biab på komfyren. Vil jeg oppleve problemer ala stuck mash eller lignende ved biab, med følgende sammensetning av malt? Er risskall hensiktsmessig å bruke ved biab og?

50% pale
40% hvete
10% rug
 
Med BIAB kan du heise opp posen uansett slik at vørter renner ut av maltet? Det trodde iallefall jeg, aldri hørt om stuck mash ved BIAB. Bruker du kontinuerlig skylling så kan det vel kunne skje, men da er det i mine øyne ikke BIAB lenger. Ved parti skylling har du heller ikke problem, enig med innlegget som smatt inn over :)
 
Ikke noe problem med stuck mash når det kommer til BIAB. Jeg brygget nettopp en Hefeweizen med 50 % hvete uten problemer. Kjør på!
 
Ok. Kanskje feil ordbruk fra min side. Tenkte mer på om det bare ble grøt og verre med å skylle vørter ut av biabposen. Men da har jeg fått svar og kjører på i kveld. ☺
 
Tilbake
Topp