Hei!
Har akkurat satt mitt første ekstraktbrygg, hvor jeg har fulgt denne artikkelen nøyaktig:
(Se video fra 1 min og 25 sek)
http://www.nrk.no/livsstil/sa-lett-lager-du-ditt-eget-ol-1.11580167
Oppskriften står også i teksten, men ikke så veldig nøye og godt forklart.
OG ble målt til 1060, hva burde jeg forvente at FG skal bli på?
Hvis den stopper på f.eks. 1015 vil prosenten være på ca 5,9, men hva vil skje med resten av sukkeret som ikke gjæres? Tviler på at den vil komme ned på 1005 (7,22 %)
Noen som kan forklare litt?
Har akkurat satt mitt første ekstraktbrygg, hvor jeg har fulgt denne artikkelen nøyaktig:
(Se video fra 1 min og 25 sek)
http://www.nrk.no/livsstil/sa-lett-lager-du-ditt-eget-ol-1.11580167
Oppskriften står også i teksten, men ikke så veldig nøye og godt forklart.
OG ble målt til 1060, hva burde jeg forvente at FG skal bli på?
Hvis den stopper på f.eks. 1015 vil prosenten være på ca 5,9, men hva vil skje med resten av sukkeret som ikke gjæres? Tviler på at den vil komme ned på 1005 (7,22 %)
Noen som kan forklare litt?