gustavf
Administrator
Til neste høst, har Per Øyvind Arnesen og jeg tenkt til å kjøre en surølkonkurranse for hjemmebryggere på sensommeren 2013. Vi har sett at det begynner å bli populært blant hjemmebryggere, men at surølene ikke kommer helt til sin rett i andre konkurranser.
Vi kommer til å dele konkurransen i tre klasser:
A: Belgiskinspirerte surøl uten tilsatt bær, frukt eller krydder. For å klassifisere ølene, brukes BJCP-klassene 17B, 17C, 17D og 17E.
B: Belgiskinspirerte surøl med bær, frukt eller krydder. Ølet klassifiseres etter en av klassene over og bryggeren skal også oppgi hvilke smakstilsetninger som er brukt.
C: Andre sure øl. Klassiske tyske surøl, som Berliner Weisse og Leipziger Gose, med eller uten smakstilsetninger kan delta her, men også mer eksperimentelle øl. Her kan også sure varianter av andre øltyper delta, slik som sur stout eller sur pils.
Selv om det skal angis en øltype, vil bedømminga ta mer hensyn til balanse, drikkbarhet og kompleksitet enn typeriktighet. Vi satser på å skaffe kompetente dommere, med bred erfaring fra surøl.
Det stilles ingen spesielle krav til flaskene, men det må sendes in 5 (fem) flasker av hvert øl som hver inneholder minst 0,33 liter.
Innsendingsfrist blir i august 2013, så dere har tid til å planlegge litt hva dere vil ha med. Vi satser på at det blir noen form for premiering, men kan foreløpig ikke love noe mer enn en traust diplom.
Vi kommer til å dele konkurransen i tre klasser:
A: Belgiskinspirerte surøl uten tilsatt bær, frukt eller krydder. For å klassifisere ølene, brukes BJCP-klassene 17B, 17C, 17D og 17E.
B: Belgiskinspirerte surøl med bær, frukt eller krydder. Ølet klassifiseres etter en av klassene over og bryggeren skal også oppgi hvilke smakstilsetninger som er brukt.
C: Andre sure øl. Klassiske tyske surøl, som Berliner Weisse og Leipziger Gose, med eller uten smakstilsetninger kan delta her, men også mer eksperimentelle øl. Her kan også sure varianter av andre øltyper delta, slik som sur stout eller sur pils.
Selv om det skal angis en øltype, vil bedømminga ta mer hensyn til balanse, drikkbarhet og kompleksitet enn typeriktighet. Vi satser på å skaffe kompetente dommere, med bred erfaring fra surøl.
Det stilles ingen spesielle krav til flaskene, men det må sendes in 5 (fem) flasker av hvert øl som hver inneholder minst 0,33 liter.
Innsendingsfrist blir i august 2013, så dere har tid til å planlegge litt hva dere vil ha med. Vi satser på at det blir noen form for premiering, men kan foreløpig ikke love noe mer enn en traust diplom.