1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Svidd mesk

En tråd i 'Brygging' startet av Tore Riise, 8 Jun 2018.

  1. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg greide to dager:). Den er ganske godt karbonert allerede, men må vel få litt mer tid. Jeg lurer på å gi den et par dager til, og så flytte den ned i kjelleren, der det fremdeles er 10 grader på gulvet.

    Smaker helt greit, men det er litt tidlig å si hvordan den blir til slutt. Ingen usmaker, bortsett fra et snev av H2S i det jeg heller opp.
     
    erikraude liker dette.
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    H2S har jeg faktisk aldri vært veldig plaget av, og jeg vet at du nevner at du sliter med det. På tredje dagen så er mine som regel omtrent ferdig karbonerte, det mangler litt men.. Så da får de stå, og så kommer ethyl acetaten.. Frem til den blir borte igjen.
     
    Finn Berger liker dette.
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Ser at det kommer til å gå med ei flaske om dagen, ja:).

    Lurer på om jeg ikke skal teste en tidlig nedkjøling til 10 grader. Det er sikkert ikke nok til å sende denne gjæren i dvale, men så får den jobbe litt mer over tid. Et forsøk verdt, tenker jeg.

    Det var ingen tegn til et.ac. ennå, i alle fall, så det går jo an å håpe.
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Det funker det og. Ta halve batchen f.eks.

    Når du nevner dette så burde jeg utdype litt mer, dette hadde jeg glemt. To uker på 19c. eller iallefall til det smaker pent, og så ut av karboneringsdunken min, for å stå på 10-12 grader i ytterligere to uker, da setter skummet seg skikkelig bra, og det smaker også skikkelig bra
     
    Finn Berger liker dette.
  5. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    God ide. Jeg skal i alle fall la noen flasker følge det andre løpet.
     
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Finn Berger liker dette.
  7. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Tråden handler jo om svidd mesk, forresten, og jeg sa det visst ikke tydelig: Jeg kjenner ingenting til at jeg fikk svidd mesken ganske godt. Det synes jeg er noe bortimot et lite under - uten at jeg tenker å bli religiøs av den grunn:).

    Men altså: Om du svir mesken er det ikke gitt at du skal hive den. Kjør løpet, og håp det beste.
     
    #47 Finn Berger, 1 Apr 2020
    Sist redigert: 1 Apr 2020
    Dag Hovland og erikraude liker dette.

Del denne siden