Hei
Jeg har nå hatt en engelsk bitter stående til gjæring i en drøy uke. Jeg bruker for første gang et kjøleskap til å kontrollere temperaturen. Bruker en UT200 som sørger for at tempen ligger på 19.5-20 grader. Da jeg var bortreist i helgen så sank temperaturen til 17 grader (dette var da under sekundærgjæringen).
Nå tror jeg ikke det vil påvirke i særlig grad - ihvertfall ikke dårlig, men det fikk meg til å lure litt på hvordan det uansett påvirker ølet.
Noen som har gode kunnskaper om dette?
Har prøvd å lese litt om det, men finner stort sett mer ullen info om at svingninger i tempen er noe av det viktigste å kontrollere, og at mye over 3-4 grader mer enn gunstig temp vil produsere mye bi-smaker (fussel osv).
Hva er å anse som store svingninger?
Hvilke påvirkninger har dropp i temperaturen å si på smaken? <- gunstig/ugunstig/ingen innvirking?
Er det forskjell på om svingningen skjer under primærgjæringen eller sekundærgjæringen.
Annet som er greit å vite ift å kontrollere temp?
Noen tanker å dele?
Jeg har nå hatt en engelsk bitter stående til gjæring i en drøy uke. Jeg bruker for første gang et kjøleskap til å kontrollere temperaturen. Bruker en UT200 som sørger for at tempen ligger på 19.5-20 grader. Da jeg var bortreist i helgen så sank temperaturen til 17 grader (dette var da under sekundærgjæringen).
Nå tror jeg ikke det vil påvirke i særlig grad - ihvertfall ikke dårlig, men det fikk meg til å lure litt på hvordan det uansett påvirker ølet.
Noen som har gode kunnskaper om dette?
Har prøvd å lese litt om det, men finner stort sett mer ullen info om at svingninger i tempen er noe av det viktigste å kontrollere, og at mye over 3-4 grader mer enn gunstig temp vil produsere mye bi-smaker (fussel osv).
Hva er å anse som store svingninger?
Hvilke påvirkninger har dropp i temperaturen å si på smaken? <- gunstig/ugunstig/ingen innvirking?
Er det forskjell på om svingningen skjer under primærgjæringen eller sekundærgjæringen.
Annet som er greit å vite ift å kontrollere temp?
Noen tanker å dele?