Hei
Jeg har planer om å brygge på lørdag, men ser nå at jeg kan komme i en liten tidsklemme med starteren. Jeg får ikke varene levert før torsdag, og det første jeg vil gjøre da er å klemme i gang gjæren (wyeast activator), disse regner jeg med er klare til å helle i starteren på fredag som så igjen må stå til lørdag hvor det skal pitches.
I følge Mr.Malty's kalkulator kan jeg klare meg med en starter på ca 3 liter med fire pakker gjær til et brygg på 50 liter ale OG 1065. Problemet er at det blir knapt med tid, og jeg får uansett ikke tid til å dekantere.
Vil det gå greit å pitche hele 3-literen med starter i brygget? Eller vil det kunne ødelegge/ sette usmak på det? Og har starteren stått lenge nok?
Jeg bruker både gjærnæring og luftestein i starteren.
Jeg har planer om å brygge på lørdag, men ser nå at jeg kan komme i en liten tidsklemme med starteren. Jeg får ikke varene levert før torsdag, og det første jeg vil gjøre da er å klemme i gang gjæren (wyeast activator), disse regner jeg med er klare til å helle i starteren på fredag som så igjen må stå til lørdag hvor det skal pitches.
I følge Mr.Malty's kalkulator kan jeg klare meg med en starter på ca 3 liter med fire pakker gjær til et brygg på 50 liter ale OG 1065. Problemet er at det blir knapt med tid, og jeg får uansett ikke tid til å dekantere.
Vil det gå greit å pitche hele 3-literen med starter i brygget? Eller vil det kunne ødelegge/ sette usmak på det? Og har starteren stått lenge nok?
Jeg bruker både gjærnæring og luftestein i starteren.