Tilsette sukker ved flasking av øl.

Hei.

Jeg har en St. Peters IPA som nå har stått til gjæring, og er klar for å tappes over på flasker. Flaskene jeg skal bruke er helt vanlige 0.33l. Åssen går jeg frem slik at jeg får fordelt sukkeret best mulig (tenker på å evt lage en lake som helles opp i gjæringsbøtta).
Åssen ville dere ha gått frem, og hvor mye sukker / vann burde jeg bruke på 19liter?
 
Jeg bruker 5-6g sukker/liter på IPA, så feks 114g. Kok opp i 500ml vann. Kjøl ned, tøm i bunnen av flaskebøtta. Stikk om øl, pass på at heverten holder seg under vann, så får du blanda forholdsvis godt og minimert oksidering. Til slutt bør du røre godt med en desinfisert skje eller lignende for å få sukkerlaken skikkelig rørt ut, men pass på å ikke skumme inn masse luft.
 
Tusen takk for svar. Da skal jeg ta å prøve ut det.

Så selvfølgelig rett etter jeg hadde skrevet dette innlegget så var den masse gode tips i tråden under (doh).
 
Tilbake
Topp