Tips til oppskrift på rester?

Hei. Har 4,7 kg pilsnermalt og 300 g flaket hvete.
Humle jeg har er: northern brewer, challenger,centennial, og fuggles.
Gjær: us-05.
Har et håp om at dette kan bli noe. Skal brygge i morgen og håper noen kan komme med tips til humlebruk.
Tenker en lys lett sak med OG rett under 1050.
 
Det er absolutt en mulighet :) tenkte å lage en svakt humlet sommerøl av det, men er litt usikker på humlebruk og om us-05 er riktig gjær til dette. I en pale ale vil den vel funke:) mulig det blir en centennial pale ale da. Bare med veldig svakt humleprogram:)
 
Challenger og fuggles i allefall blir nok litt overkjørt av en så kraftig humle som centennial. har en saison med èn tilsetning på 5min med centennial, den smaker veldig godt :)
 
Du kan kanskje bruke Northern B eller Challenger til bitterhumling... Har prøvd Challenger sammen med Centennial (15 min tilsetting) og det funket bra synes jeg.
 
For en tid tilbake lagde jeg en Challenger single hop som nærmet seg IPA i bitterhet og humlesmak / aroma. Var ikke vondt det heller.
 
Drar opp denne tråden igjen framfor å lage en ny..
Har noe humlerester jeg tenkte å få brukt litt av ved neste brygg:

Amarillo 186g
Chinook 118g
Citra 80g
Cascade 60g
Challenger 65g
Cluster 52g
East kg 26g
Fuggles 20g
North Brew 60g
Willamette 77g
Hallertau Mittlefruh 110g

Noen som har noen suksessoppskrifter slik at jeg får brukt opp noe av dette(25L AG og med en gjæringstemp mellom 17-22)?
 
anrande skrev:
Drar opp denne tråden igjen framfor å lage en ny..
Har noe humlerester jeg tenkte å få brukt litt av ved neste brygg:

Amarillo 186g
Chinook 118g
Citra 80g
Cascade 60g
Challenger 65g
Cluster 52g
East kg 26g
Fuggles 20g
North Brew 60g
Willamette 77g
Hallertau Mittlefruh 110g

Noen som har noen suksessoppskrifter slik at jeg får brukt opp noe av dette(25L AG og med en gjæringstemp mellom 17-22)?

95% pilsner, 5% munich, så får du brukt opp en del av Hallertauen din (til ca 25 IBU) på en god Kölsch. Da er den riktignok klar først i midten av August eller noe, men det blir sikkert varmt nok til å nyte den utendørs :)
 
Vekker denne tråden igjen.

Har noen rester liggende etter en kompis lånte bryggeriet,er det noen her på forumet som har et forslag på hva jeg kan brygge av dette:
Pale malt 5 kg
Pilsner malt 5 kg
Cara gold EBC 120 1 kg
Caramunich type2 EBC 110 0,5 kg
Black malt EBC 1500 0,5 kg
Rosted barly EBC 1200-1400 0,5 kg
Humle:
50g saaz
50g Amarillo
50g Simcoe
100g cascade
Gjær:
Safale s-04
Safbrew wb-06
Safale US-05

Det skal bli et brygg på ca.25 liter
Min kompis brukte noe av dette i en Brown ale tror jeg.
 
Du kan bruke opp all malten på en Imperial stout
Simcoe til bitterhumle og
Cascade som smak og tørrhumle
+ US-05
 
Du kan bruke opp all malten på en Imperial stout
Simcoe til bitterhumle og
Cascade som smak og tørrhumle
+ US-05
Takker for forslaget,men glømde å si at jeg ikke vil ha et sterkere øl enn rundt 5-6 prosent.
Har du flere forslag og kankje tips på ei oppskrift.
 
Evt en lysere, mer sommeraktig øl: 50/50 pale/pilsner + resten av caramunich.
humlet til 35-40 IBU med saaz på 60 og 30 og amarillo+simcoe på 10 og 2 min.
gjæres med us05
 
Tilbake
Topp