Det tror jeg neppe du trenger å tenke på.
det er det helt garantert.
Ja. Dette er jeg sikker på blir knallbra.Tenker du på gjæren?
Om du bruker 100% pilsnermalt, hadde jeg ikke tatt sjansen på å si at det ikke spilte noen rolle. Men jeg vil tru de fleste oppskriftforslagene du får, inneholder en del annet - og da begynner jeg å helle mot at det blir hipp som happ, ja.Slenger meg på her jeg. Skal brygge en Urquell clone og lurer på om det er nærmest hipp som happ hvilke Pilsmalt jeg bruker. Ser flere setter opp Bohemian Pils malt, men er denne Viking Pils noe dårligere eller vil den utgjøre en merkbar smaksforskjell ? Skal brygge drøyt 100 liter
Mottar også tips til Urquell oppskrifter folk selv har brygga og kan gå god for
På forhånd mange slags takk
Jeg har funnet noen versjoner på brewfather der enkelte har både munich carapils og vienna i tilleg til avangard pilsner. En anna både Bohemian pilsner og en dasj caramunich1. Ja jeg burde ha testa ut for lenge sida slik att jeg visste hva jeg skulle satse på, men må snart bare velge en av dem.Om du bruker 100% pilsnermalt, hadde jeg ikke tatt sjansen på å si at det ikke spilte noen rolle. Men jeg vil tru de fleste oppskriftforslagene du får, inneholder en del annet - og da begynner jeg å helle mot at det blir hipp som happ, ja.
Erfaringa mi er at det ikke har så mye å si så lenge du beveger deg innafor "vanlig" pilsnermalt, men at spesielle typer, som f.eks. Eraclea og Isaria fra Weyermann, kan skille seg ut. Men nå vil sikkert folk med følsommere gane enn meg protestere, og si at det er masse forskjell.
Urquell er visstnok brygga på 100% pilsnermalt - men hva slags pilsnermalt det er, er en annen sak. Lurer på om det er malta ved litt høyere temperatur enn normalt? Ølet er i alle fall mye mørkere enn hva mitt blir om jeg bruker bare pilsnermalt. Da blir det en slags mellomting mellom strågult og vann.
Jeg prøvde å bytte ut Weyermann floor-malted BO med vanlig (bestmalz) pilsmalt i min pils oppskrift - og kommer aldri til å gjøre det igjen. Forskjellen var merkbar, og sjokkerende stor.Slenger meg på her jeg. Skal brygge en Urquell clone og lurer på om det er nærmest hipp som happ hvilke Pilsmalt jeg bruker. Ser flere setter opp Bohemian Pils malt, men er denne Viking Pils noe dårligere eller vil den utgjøre en merkbar smaksforskjell ? Skal brygge drøyt 100 liter
Mottar også tips til Urquell oppskrifter folk selv har brygga og kan gå god for
På forhånd mange slags takk
Det tar jeg som sikker kilde da iom du har testa det selv ,) Så Weyermann er altså den pils malte jeg skal gå for ?Jeg prøvde å bytte ut Weyermann floor-malted BO med vanlig (bestmalz) pilsmalt i min pils oppskrift - og kommer aldri til å gjøre det igjen. Forskjellen var merkbar, og sjokkerende stor.
En ting jeg syns er interessant er at et av tradisjonelle tsjekkiske malterier (Ferdinand) hevder på sine nettsider, at de selger malt til bl. a. Weyermann. Kanskje er Weyermann sitt BO pils bare ompakket Ferdinand?
Anyway - Urquell er 100% pilsmalt, og de bruker trippel dekoksjon. Jeg har dog ikke klart å få riktig farge og smak ut av ren pilsmalt, selv med lang dekoksjon.
Anbefaler å bruke mørk munich og litt karamellmalt i tillegg til pilsnermaltet.
Jeg har aldri testet ut diverse typer pilsmalt på en systematsk måte, men Weyermann Bohemian er et svært populært valg hos alle som prøver å brygge tsjekkisk pils. Det blir ihvertfall ikke feil å velge det maltetDet tar jeg som sikker kilde da iom du har testa det selv ,) Så Weyermann er altså den pils malte jeg skal gå for ?
Dette med dekoksjon er litt komplisert syns jeg, men kan jo prøve en gang da
Malt som har blitt syrna med melkesyrebakterier.Hva menes med syremalt ?
Dekoksjon er omdiskutert, men ganske artig, og slett ikke vanskelig. Det gir deg en sterk følelse av å brygge på ordentlig. Du gjør noe.Det tar jeg som sikker kilde da iom du har testa det selv ,) Så Weyermann er altså den pils malte jeg skal gå for ?
Dette med dekoksjon er litt komplisert syns jeg, men kan jo prøve en gang da
Ifølge en artikkel i BrewingTechniques May/August 1997, basert på et intervju med kvalitetssjef Pavel Pruchar er de tre temperaturene som brukes: Dow-in: 35C, 1st dekoksjon: 53C, 2nd Dekoksjon: 62C og 3rd dekoksjon: 73C. Mesking med dekoksjon tar 4 timer. Det står ingenting om hvor lenge hvert steg er. De bruker en tykk mesk 1.85 liter per kilo malt. Malten er fra Bohemia og Moravia og maltes i bryggeriets egen malteri (64000tonn per år). Maltet er litt undermodifisert. De koker i 2 timer og tilfører Saaz humle i tre steg: first worth, 80 min, 25 min. IBU = 40.Urquell er 100% pilsmalt, og de bruker trippel dekoksjon
Virker som om temperatur ikke har vært helt jevn i kjelen din vil jeg mistenkeJeg kjølet vørtern til under 10 grader i går, og tilsatte gjæren rystet gjæringsspanden i 3-4 min. Stilte den i kjøleskabet og så til den en timer etter. Her var temperaturen steget 15 grader. Enten har mine to termometre vist fejl eller så har luftingen av vørteren fået temperaturen til at stige de 5 grader. Temperaturen ned på 10 grader i løbet av natten.
* Hvad kan årsagen være og hvad skal jeg gjøre neste gang for at unngå denne stigning i temperaturen?
* Hvilken betydning vil dette temperatur økt have på smaker og aromaen? Vil dette sætte bismaker?
Den er nok ikke sprøytet med melkesyre, da ville den ikke passert reinheitsgebot. Malt er dekt med melkesyrebakterier fra naturens side, så den er fuktet, holdt våt en periode for å la melkesyrebakteriene starte sin jobb, og tørket. Det er derfor man har som regel å ikke håndtere malt samme sted du fermenterer, da maltstøvet er en effektiv inokulasjon av lactobacillus.Enkelt sagt; malt som er spraya med mjølkesyre. "Acidulated malt" på engelsk. Brukes i mindre mengder til å senke pH i mesken.
Weyermann® Acidulated Malt * – Weyermann® Spezialmalze
www.weyermann.de