To identiske brygg etter hverandre

Har brygget i dag og skal brygge om et par dager. tenkte å brygge akkurat samme oppskrift men bruke ikke samme gjær for å lære. Men kanskje har dere noe tips for meg å forbedre mitt andre brygg.

i dag:

1 stegs mesking 90 min. på 65 C
4.0 kg pilsnermalt
0.5 kg ambermalt
23 g Challenger hummelpallets 7%
Safbrew T-58 1 pose (11.5 g) (BBE 1-2011)
700 g sukker
16 liter ferdig øl
OG 1084


kommende uke skal jeg bruke Wyeats 1214 Belgian Ale, kanskje bare tilsette pose eller lage gjærstarter på 1 liter. resten blir det samme. men kanskje skal jeg gjøre noen annet??
 
Jeg ville nok laget en starter, spesielt tatt i betraktning at vørteren har en høy OG som man trenger nok gjær til for å få forgjæret ordentlig.

Hvis man vil merke forskjellen mellom ulike typer gjær så kan det også være lurt å dele opp ett brygg i 2-3 for å være sikker på at vørteren er prikk lik for alle.
 
Nei, det ble ikke så like hvis jeg tenkte. Det var mange varianter i dag i forhold til den forrige bryggedag. Men ølet blir godt  :biersmile:

Når skal en sånn øl egentlig være på sitt beste?     
 
     

Cees Style: Trippel  Brewer: huub huijs
 
Statistics
Volume: 21 liters
OG: 1077
FG: 
Alcohol: 7.6 % by vol.
Colour: 13 EBC (Amber)
Bitterness: 27 IBU
BU/GU: 0.35


Fermentables
Pilsner Malt 3 EBC 4150 grammes
Amber Malt 450 grammes
Kandis (light) 1500 grammes

Mash schedule: 62 degrees for 90 minutes



Hops
Challenger 7.0% alpha 35 grammes 90 minutes
Challenger 7.0% alpha 5 grammes 45 minutes
Challenger 7.0% alpha 5 grammes 15 minutes

Fermentation
Yeast: 1214 Belgian Ale


Comments:


gjærstarter 1 liter
 
Tilbake
Topp