To korte spørsmål om lys under gjæring og kald-lagring

*Lars

Norbrygg-medlem
Spm1:
Har for mange øl under produksjon til at de får plass i kjøleskap under gjæring. Men de to neste skal gjære på 18 grader, og da kan jeg bruke et rom med varmeovn med termostat. Spørsmålet er: Har det noe å si at gjæringskarene blir utsatt for lys under gjæringsprosessen? Eller skal det foregå i mørket?

Spm 2:
Som nevnt over, det er mangel på plass i kjøleskap. Har en Imperial Stout som snart er ferdig karbonert, og skal deretter lagres "kaldt" i minimum en måned. Kan dette være et kjellerrom med 10-12 grader og mørkt, eller må den inn i kjøleskapstemperatur 2-4 grader?
 

YngveKL

Norbrygg-medlem
1. Helst uten lys. Svart søppelsekk, eller jakke etc drapert rundt karet?

2. Går greit, men jo kaldere jo bedre. Det aller viktigste er at den får tid på seg.
 
Topp