To nye etiketter... :)

Ifølge norbrygg sin typedefinisjon så er imperial stout:
OG                  FG                  vol%        IBU      EBC
> 1070          1014-1028    > 7,0        50+      80+

Så greit, det mangler litt. Men ikke så mye at det går inflasjon i imperial ,

Og stol ikke blindt på wikipedia...
 
Bernts skrev:
Ifølge norbrygg sin typedefinisjon så er imperial stout:
OG                  FG                   vol%        IBU       EBC
> 1070          1014-1028    > 7,0        50+      80+

Så greit, det mangler litt. Men ikke så mye at det går inflasjon i imperial ,

Og stol ikke blindt på wikipedia...

Stoler ikke blindt på noen jeg. Ikke engang meg selv.
Og etiketten jeg kommenterte sier 6,73%
Kommentaren var også basert på en annen Imperial som ble nevnt for ikke lenge siden her på forumet.
Jeg oppfatter i tillegg Norbryggs klasser som laget for konkurranser og ikke for almenopplysning. Ratebeer bruker "are strong and often exceed 8% by volume".
 
VonRabben skrev:
Kjekt at folk påpeker at man er 0,27% abv unna typedefinisjonen fra Norbrygg. :biersmile:

Den typedefinisjonen var det andre som drog inn og den dekker langt fra alt som brygges.
 
Typedeffinisjon my A$$.
Greit nok i konkuransehennsyn, men om jeg baker loff eller grovbrød???
Nærmest ingen av mine øl kommer under nærmere analyse en min egen, og mine venner sine, og det er enda ingen som har bemerket....litt lite/mye humlepreg, for lys/mørk..... osv.
Dette er tråden for etiketter, og hold det sånn ;)
 
magne1972 skrev:
Typedeffinisjon my A$$.
Greit nok i konkuransehennsyn, men om jeg baker loff eller grovbrød???
Nærmest ingen av mine øl kommer under nærmere analyse en min egen, og mine venner sine, og det er enda ingen som har bemerket....litt lite/mye humlepreg, for lys/mørk..... osv.
Dette er tråden for etiketter, og hold det sånn ;)

Amen!
(Eller +1 på internettet)
 
magne1972 skrev:
Typedeffinisjon my A$$.
Greit nok i konkuransehennsyn, men om jeg baker loff eller grovbrød???
Nærmest ingen av mine øl kommer under nærmere analyse en min egen, og mine venner sine, og det er enda ingen som har bemerket....litt lite/mye humlepreg, for lys/mørk..... osv.
Dette er tråden for etiketter, og hold det sånn ;)

Yeep  :)
 
magne1972 skrev:
Typedeffinisjon my A$$.
Greit nok i konkuransehennsyn, men om jeg baker loff eller grovbrød???
Nærmest ingen av mine øl kommer under nærmere analyse en min egen, og mine venner sine, og det er enda ingen som har bemerket....litt lite/mye humlepreg, for lys/mørk..... osv.
Dette er tråden for etiketter, og hold det sånn ;)

Hear, hear!

En skikkelig latmannsversjon av etikett, men funker godt nok for meg :)
 

Vedlegg

  • Kapsel.jpg
    Kapsel.jpg
    200,7 KB · Sett: 1.246
VonRabben skrev:
magne1972 skrev:
Typedeffinisjon my A$$.
Greit nok i konkuransehennsyn, men om jeg baker loff eller grovbrød???
Nærmest ingen av mine øl kommer under nærmere analyse en min egen, og mine venner sine, og det er enda ingen som har bemerket....litt lite/mye humlepreg, for lys/mørk..... osv.
Dette er tråden for etiketter, og hold det sånn ;)

Hear, hear!

En skikkelig latmannsversjon av etikett, men funker godt nok for meg :)

Den er i grunn helt genial! Enkel, men med masse info
 
StoreMy skrev:
Inflasjonen er i ferd med å ta imperial begrepet.


Dette er ikke noe forsøk på å vanne ut begreper, det var kun ølet som ble vannet ut litt for mye. Vi brygget etter en oppskrift på Imperial Stout (Gahrs Andrimne Imperial Stout), men havnet på for lav OG. Sånt skjer.

Etikettene lages stort sett til på forhånd, så derav betegnelsen.

Og stouten, enten den nå er Imperial eller ikke, ble uansett veldig god. Og det er det viktigste for oss :)


HansKr
 
Hadde samme OG(+FG)-problem med en imperial stout jeg også. Døpte den bare om til inferial stout :p

Etikettene er det ikke noe å si på, da ;)
 
Tilbake
Topp