solskogen
Norbrygg-medlem
Hei!
Skal brygge min første surøl idag og jeg gleder meg som en pike på ball.
Satte en starter på 1l og et rør brettanomyces lambicus forrige torsdag - og har latt den nå stå i ca en uke. Og jeg må si at det lukter helt himmelsk av den starteren! Så det jeg lurer på er om jeg bare skal helle oppi (nesten) alt? Uten å dekantere, altså.
Starteren er i en 4l glassballong, så hva viss jeg fyller den opp med vørter før pitching, rister godt, og heller oppi nesten alt sammen. Bør jeg ikke da ha nok gjærceller til å lage en ny starter til neste batch?
Skal brygge min første surøl idag og jeg gleder meg som en pike på ball.
Satte en starter på 1l og et rør brettanomyces lambicus forrige torsdag - og har latt den nå stå i ca en uke. Og jeg må si at det lukter helt himmelsk av den starteren! Så det jeg lurer på er om jeg bare skal helle oppi (nesten) alt? Uten å dekantere, altså.
Starteren er i en 4l glassballong, så hva viss jeg fyller den opp med vørter før pitching, rister godt, og heller oppi nesten alt sammen. Bør jeg ikke da ha nok gjærceller til å lage en ny starter til neste batch?