Tørrhumling, kan det stemme?

Har akuratt ploppet oppi tørrhumle på en batch italiensk pils. Den er ferdig gjæret og skrudde akkurat ned temp mot coldcrash da jeg slapp oppi pellets.
Men.... lurer på om det ble helt riktig dette her?
Pellets sank ned til bunnen. Og siden gjæringen er over, er det heller ingen bevegelse i vørteren. Tenker om humla legger seg på bunnen og brer seg, vil det bli slik at mesteparten av øverste laget blir uten humlesmak, mens nærmere bunnen man kommer, jo mer intens smak? Har 40 liter så skal over på 2ea fat. Kan det stemme at det første fatet blir mindre humlesmak, mens siste fatet intens humlesmak?
Og hvis så, hva pleier dere gjøre?
 
Har akuratt ploppet oppi tørrhumle på en batch italiensk pils. Den er ferdig gjæret og skrudde akkurat ned temp mot coldcrash da jeg slapp oppi pellets.
Men.... lurer på om det ble helt riktig dette her?
Pellets sank ned til bunnen. Og siden gjæringen er over, er det heller ingen bevegelse i vørteren. Tenker om humla legger seg på bunnen og brer seg, vil det bli slik at mesteparten av øverste laget blir uten humlesmak, mens nærmere bunnen man kommer, jo mer intens smak? Har 40 liter så skal over på 2ea fat. Kan det stemme at det første fatet blir mindre humlesmak, mens siste fatet intens humlesmak?
Og hvis så, hva pleier dere gjøre?
Tviler på at noen har erfaring med det der. Jeg aner ikke hva du eventuelt skal gjøre. Dette må vel settes inn på tabbekontoen?

Jeg trur ikke det blir så gæernt. Effekten av å tørrhumle pils er antakelig ikke all verden uansett. Og om det blir litt forskjell på fatene, er vel det til å leve med.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp