Tørrhumling

Hei

Har laget en Svartediket fra 7Fjell, men er litt usikker på tørrhumlingen.
Etter tre dager ligger fremdeles humlen som et tykt lag på toppen. Bør man røre inn dette eller vil det synke etterhvert??
 
La det ligge. Hvis du setter ølet kaldt et par dager før tapping vil det synke.
 
Sist redigert:
Greia er at karbonering med sukker tar gjerne et par ukers tid ved romtemperatur. Jo lavere temp, desto lengre tid før karbonering er på ønsket nivå. Kjør en cold crash et par dager, deretter øker du temperaturen gradvis opp mot 18-20 grader, stikker om og tilsetter sukkerlake og overfører til flasker/fat.
 
Greia er at karbonering med sukker tar gjerne et par ukers tid ved romtemperatur. Jo lavere temp, desto lengre tid før karbonering er på ønsket nivå. Kjør en cold crash et par dager, deretter øker du temperaturen gradvis opp mot 18-20 grader, stikker om og tilsetter sukkerlake og overfører til flasker/fat.
Her blir det vel snakk om å ta ut dunken fra kjøleskapet og inn i et rom med 18C. Er ikke det gradvis nok?? Tapper jeg på 4C vil det vel bare ta ca 1 dag får flaskene er oppe på romtemp?? Er dette for raskt??
 
Tilbake
Topp