Tor.
Norbrygg-medlem
Paranoia mot lys eller oksygen i silikonslanger kan lettes med korrugerte rør i rustfritt stål.Har vurdert å kjøpe svarte silikon slanger.. kanskje det bikker over til paranoia.
Paranoia mot lys eller oksygen i silikonslanger kan lettes med korrugerte rør i rustfritt stål.Har vurdert å kjøpe svarte silikon slanger.. kanskje det bikker over til paranoia.
Ja, men da går det ikke med litt fleksibel plassering av B80en, om jeg vil bikke litt eller løfte for å vaske - uten å koble fra røra da.Paranoia mot lys eller oksygen i silikonslanger kan lettes med korrugerte rør i rustfritt stål.
Jeg er såppas gammel at jeg innimellom framkaller bilder hjemme. Jeg kan selvsagt finne frem mørkeromslampa og brygge under de forholdene, men jeg er ganske sikker på at det eneste som vil profittere på det er familiens forråd av banneord.Når i prosessen oppstår problemet tro? Malt tåler sollys (til en viss grad). Øl gjør det ikke. I meskingen? Under kok? Under gjæring?
Jeg har beskytta fra og med gjærstart, men ikke før.
Ølbrygging må da tåle dagens lys i vårt tolerante samfunn. Eller? Her har mine kjemikunnskaper strandet.
Røra bøyes greit til riktig form, og de er litt fleksible. Men slett ikke myke som slanger.Ja, men da går det ikke med litt fleksibel plassering av B80en, om jeg vil bikke litt eller løfte for å vaske - uten å koble fra røra da.
Det er en fotokjemisk reaksjon med bitterstoff fra humla som produserer usmaken. Så uhumla vørter tåler lys.Når i prosessen oppstår problemet tro? Malt tåler sollys (til en viss grad). Øl gjør det ikke. I meskingen? Under kok? Under gjæring?
Jeg har beskytta fra og med gjærstart, men ikke før.
Ølbrygging må da tåle dagens lys i vårt tolerante samfunn. Eller? Her har mine kjemikunnskaper strandet.
Kanskje er det innbilning, men jeg føler at innen 5-10 minutter med glasset i sola så blir IPAen forvandlet fra frisk sitrusfrukt til våte håndklær. Pils går det bedre med.Jeg hygger meg gjerne med en pils i sola. Men sjøl om glasset blir stående ei stund, har jeg aldri opplevd at det dannes usmak - mens Marshall Schott påstår at du får tydelig usmak i løpet av få minutter.
Jeg drikker nok helst pils i sola, ja - og ellers, også.Kanskje er det innbilning, men jeg føler at innen 5-10 minutter med glasset i sola så blir IPAen forvandlet fra frisk sitrusfrukt til våte håndklær. Pils går det bedre med.
Har heldigvis ikke usmakskurs. Smaken av velhumla øl endrer seg ganske fort i sola mener jeg.Jeg drikker nok helst pils i sola, ja - og ellers, også.
Våte håndklær er vel ikke den beskrivelsen som gis av denne usmaken. "Skunked" sier de på engelsk. På dansk har jeg sett at man kunne kalle det revepiss. Men jeg har ikke kjent noen av delene.
Du mener tappe et par IPA og sette ut i regnet et par timer?
Dette må jo prøves, tappe et par IPA, på blank, grønn og brun flaske sette i sola et par timer
og teste mot en som har stått tildekket
I følge snl, "absorberer vanlig glass storparten av den ultrafiolette strålingen." Glass filtrerer kun bort UVB-stråler, mens UVA-stråler går gjennom.Når i prosessen oppstår problemet tro? Malt tåler sollys (til en viss grad). Øl gjør det ikke. I meskingen? Under kok? Under gjæring?
Jeg har beskytta fra og med gjærstart, men ikke før.
Ølbrygging må da tåle dagens lys i vårt tolerante samfunn. Eller? Her har mine kjemikunnskaper strandet.
exBEERiment | Impact Exposure To Light During Fermentation Has On A German Pils - Brülosophy
Author: Jake Huolihan With some notable exceptions, brewers who package their beer in bottles generally prefer them to be amber […]brulosophy.com
A total of 20 people of varying levels of experience participated in this xBmt. Each participant was served 1 sample of the beer fermented under cover and 2 samples of the beer fermented in direct sunlight in different colored opaque cups then asked to identify the unique sample. At this sample size, 11 tasters (p<0.05) would have had to identify the unique sample in order to reach statistical significance, which is exactly how many were able to do so (p=0.038), indicating participants in this xBmt could reliably distinguish a Pilsner fermented in a dark environment from one that was exposed to direct sunlight during fermentation.
The 11 participants who made the accurate selection on the triangle test were instructed to complete a brief preference survey comparing only the beers that were different. A total of 5 tasters reported preferring the beer fermented in the dark, 4 said they liked the beer fermented in direct sunlight more, and 2 tasters reported perceiving no difference.
My Impressions: During fermentation, I smelled a cannabis-like aroma from the lightstruck beer that was absent in its covered counterpart, which had me convinced they’d be different once finished. Sure enough, I was consistently able to tell the beers apart, correctly identifying the odd-beer-out in 8 out of 10 semi-blind triangle tests. Interestingly, the differences in aroma seemed to fade as the beers sat out, leaving me to rely more on taste and had me wondering if the lightstruck character had dissipated. As much as I enjoyed the version of this beer fermented under cover, it took everything in me not to dump the lightstruck batch before I finished collecting data. Yuck!
Alt som gjæres, skal gjæres til gjæringa er ferdig, dvs.til det ikke lenger produseres kullsyre, hvilket du kan se av at aktiviteten i gjærlåsen stopper opp. Siden det kan være små gasslekkasjer, er likevel det tryggeste å sjekke med hydrometeret. Dersom verdien ikke synker i løpet av et par dager, kan du regne brygget som ferdiggjæret. Siden så å si alt sukker i eplejuicen er gjærbart, vil du antakelig ende litt under 1.000. Du får altså en knastørr og litt syrlig drikk.Hei! Har nettopp satt mitt første brygg. Så bare på en youtube video. Men nå i etterkant sitter jeg igjen med endel spørsmål.
Jeg kjøpte litt utstyr. Satte 4 liter Frukthagen Hardanger eplejuice (2 poser av 2 liter, kjøpt på rema1000) i en 5 liter glassbeholder som jeg desinfiserte. Jeg brukte gjæren SafCider AB-1 (1.5g) som jeg lot ligge 20 min i ca 30 graders vann før det gikk oppi sammen med juicen. Videre står det nå i boden ute (ca 20 grader). Måte juicen til 1.046 med hydrometer før jeg satte den.
1. Hvor lenge (min og maks) skal den stå og gjære?
2. Når den er ferdig gjæret, hvor lenge må den stå på flaske før den er drikkenes?
3. Må jeg tilsette noe i flaskene når jeg tapper cideren over? (Desinfiseres selvfølgelig)
4. Juicen (Frukthagen Hardanger) jeg brukte er etter hva jeg fant finne ut, ikke pasteurisert etter hva jeg kan se på pakken. Har dette noe å si?
Takker for svar!