Fortsetter føljetongen - kanskje kan den komme til nytte for andre som tester ut denne gjæren

.
Etter fire døgn ser det ut til at aktiviteten er så godt som slutt. Nå er det over to minutter melllom hvert plopp, og de øverste 10 centimetrene er klare. Her flokkuleres det skikkelig

.
Dette er jo rimelig kjapt, men du kan oppleve det med andre gjærtyper, også. Uansett; det er ikke noe poeng for meg i å få ølet på flaske fortest mulig. Det skal få stå i ro og fred et par dager til, i alle fall - men lenger er kanskje en dårlig ide.
Jeg kan ikke klage på utgjæringa. Brygget har gått fra 1.067 til 1.010. Det gir 7,5% ABV og 84% utgjæring. Ingen usmaker - men det er vanskelig å beskrive hva det smaker. Men det smaker ganske mye. Noe sitrus er det nok der. Jeg trur jeg liker det

.
Dette må nok med på juleølsmakinga 4. desember

.