MoreBeer selger en del fat, men det er dyrt. Husk dog at trefat stort sett vil være infisert med diverse bugs, og at de vil sette en del smak på ølet. Hvis tanken er å lage konvensjonelle øltyper, er et ikke så enkelt å bruke trefat, det vil kreve svært mye rengjøringsarbeid, dersom du ikke etterhvert vil lage surøl. Også i relativt gamle dager var gjæringskar av tre kledd innvendig. Om tanken er å lage old school porter, surøl osv., bør du være klar over at om du bruker små tønner vil de gi relativt stor oksygentilførsel til ølet i forhold til volumet (hvis du brygger standard hjemmebryggbatcher), noe som kan gi økt innhold av eddiksyre.
Hvis det er eikepreget fra fatene du ønsker, er det langt lettere å kontrollere resultatet ved bruk av eiketerninger av forskjellige slag.
Jeg hadde også voktet meg vel for å bruke nye tønner. Det vil sette heftig smak på ølet, og du vil nok måtte brygge ganske mye før du får "vasket ut" uønskede smakselementer.