Hei!
Nå er det best dere hjelper meg litt, for det er deres skyld, alt sammen :laugh: Ble så inspirert av bl. a informasjonen og tipsene på denne siden, at jeg har gått til innkjøp av maltekstrakt, spraymalt, humle og gjær for å sette mitt første øl utenom ølsett...
Jeg tenkte å bruke følgende: 3 kg medium maltekstrakt + 500 gram mørk spraymalt til 20 liter vørter. Dette skulle da gi en OG på 53,5. Ved gjæring til FG 13 (1/4 av OG) skulle vel dette gi en alkoholstyrke på ca. 5,3.
Gjærtype er Wyeast 1028 London Ale XL.
Tilgjengelig humle er:
125 g Saaz blomst
125 g East Kent Goldings blomst
125 g Hallertau Hersbrucker blomst
Hvilken humle til bitterhumle?
Hvilken humle til aroma, og hvilken til smak, og hvorfor?
Her er jeg helt blank (eller tilnærmet...) på mengder og tid... 60 minutter bitterhumle, 15 minutter smakshumle og 2 minutter aromahumle, er det så?
Ønsket IBU er vel maks 25, og vørteren kommer til å holde SG 100 under koking...
Så... Anyone?
Og et spørsmål til... Hva slags øl er det egentlig jeg driver og lager? Altså det blir jo en Ale, for den skal gjæres i romtemperatur og med overgjær, men...
Nå er det best dere hjelper meg litt, for det er deres skyld, alt sammen :laugh: Ble så inspirert av bl. a informasjonen og tipsene på denne siden, at jeg har gått til innkjøp av maltekstrakt, spraymalt, humle og gjær for å sette mitt første øl utenom ølsett...
Jeg tenkte å bruke følgende: 3 kg medium maltekstrakt + 500 gram mørk spraymalt til 20 liter vørter. Dette skulle da gi en OG på 53,5. Ved gjæring til FG 13 (1/4 av OG) skulle vel dette gi en alkoholstyrke på ca. 5,3.
Gjærtype er Wyeast 1028 London Ale XL.
Tilgjengelig humle er:
125 g Saaz blomst
125 g East Kent Goldings blomst
125 g Hallertau Hersbrucker blomst
Hvilken humle til bitterhumle?
Hvilken humle til aroma, og hvilken til smak, og hvorfor?
Her er jeg helt blank (eller tilnærmet...) på mengder og tid... 60 minutter bitterhumle, 15 minutter smakshumle og 2 minutter aromahumle, er det så?
Ønsket IBU er vel maks 25, og vørteren kommer til å holde SG 100 under koking...
Så... Anyone?
Og et spørsmål til... Hva slags øl er det egentlig jeg driver og lager? Altså det blir jo en Ale, for den skal gjæres i romtemperatur og med overgjær, men...