Etter og ha lest meg litt opp på ølbrygging har jeg tenkt og prøve meg på ett brygg .
Har laget meg ett oppsett .
Noen som kan se litt igjennom dette .
Er usikker på malt og vannmengde .
Saison
Meskegryte 25 L
Begynn med 14 liter vann .
Varm opp til 71 .
Legg i meskepose .
Tilsett malt ( totalt 4 kg )
Temperaturen skal nå komme ned til ca 66-67 grader .
Mesk i 60 min .
Hev meskeposen og la den renne av seg på rist over gryte .
Det skal nå være ca 10-11 liter vørter i gryten .
Løft meske posen over i skyllegryte med 8 liter varmt vann (75 grader) .
La trekke i ca 15 min ( litt røring )
Løft opp meske pose og la renne av seg på rist over gryte .
Hell skyllevann over i gryte .
Det skal nå være ca 18-19 liter vørter klar til kok .
Koketid 60 min .
Humle etter beskrivelse .
Ca 2 liter vann fordamper under kokeprosessen .
16 liter til gjæring .
Kjøling .
Tappes i gjærekar .
Tilsette gjær (Safbrew S-33).
OG 1.060
FG 1.010
Har laget meg ett oppsett .
Noen som kan se litt igjennom dette .
Er usikker på malt og vannmengde .
Saison
Meskegryte 25 L
Begynn med 14 liter vann .
Varm opp til 71 .
Legg i meskepose .
Tilsett malt ( totalt 4 kg )
Temperaturen skal nå komme ned til ca 66-67 grader .
Mesk i 60 min .
Hev meskeposen og la den renne av seg på rist over gryte .
Det skal nå være ca 10-11 liter vørter i gryten .
Løft meske posen over i skyllegryte med 8 liter varmt vann (75 grader) .
La trekke i ca 15 min ( litt røring )
Løft opp meske pose og la renne av seg på rist over gryte .
Hell skyllevann over i gryte .
Det skal nå være ca 18-19 liter vørter klar til kok .
Koketid 60 min .
Humle etter beskrivelse .
Ca 2 liter vann fordamper under kokeprosessen .
16 liter til gjæring .
Kjøling .
Tappes i gjærekar .
Tilsette gjær (Safbrew S-33).
OG 1.060
FG 1.010
Sist redigert: