Med fare for å få mange kommentarer på at jeg heller burde lage tsjekkisk pils eller humledreven ale, så sier jeg før de kommer at . . .det har jeg gjort og mestret og er strålende fornøyd. . ...
Her er greia: Har en kompis som digger ølen fra Kanariøyene som heter Tropical. Han vokste nemlig opp der og ble "flasket" på den ølen, og nå vil han at jeg skal lage den for han . .
Jeg har selv smakt den for mange år siden, men husker ikke helt. Etter noen beskrivelser jeg har funnet diverse steder, bla untappd så skal det være litt "kropp" i den, den skal være ganske søt og lite bitterhet. Dette leder meg jo inn på tanken Sol og Corona, men iflg beskrivelsene høres det ut som om det er litt mer "body" i den, og at den oppleves som "søt". Den har kritthvitt skum, noe som kanskje tyder på at det kan være litt hvetemalt i den. . .Det kan selvsagt være ris i den, men da ville den kanskje ikke vært "søt" som det beskrives. At man beskriver den som "søt" kan jo være pga manglende bitterhet. ?
Noen her inne som har smakt denne ? Noen tips på oppskrift ?
Min foreløpige gjetning på oppskrift ca 23l:
3 kg pilsnermalt
200g carapils
500g hvetemalt
*********************
10g magnum@60
10g hersbrucker@30
4,7 alc.vol
ibu 17
ebc 6
Noen forslag her inne ?
Her er greia: Har en kompis som digger ølen fra Kanariøyene som heter Tropical. Han vokste nemlig opp der og ble "flasket" på den ølen, og nå vil han at jeg skal lage den for han . .
Jeg har selv smakt den for mange år siden, men husker ikke helt. Etter noen beskrivelser jeg har funnet diverse steder, bla untappd så skal det være litt "kropp" i den, den skal være ganske søt og lite bitterhet. Dette leder meg jo inn på tanken Sol og Corona, men iflg beskrivelsene høres det ut som om det er litt mer "body" i den, og at den oppleves som "søt". Den har kritthvitt skum, noe som kanskje tyder på at det kan være litt hvetemalt i den. . .Det kan selvsagt være ris i den, men da ville den kanskje ikke vært "søt" som det beskrives. At man beskriver den som "søt" kan jo være pga manglende bitterhet. ?
Noen her inne som har smakt denne ? Noen tips på oppskrift ?
Min foreløpige gjetning på oppskrift ca 23l:
3 kg pilsnermalt
200g carapils
500g hvetemalt
*********************
10g magnum@60
10g hersbrucker@30
4,7 alc.vol
ibu 17
ebc 6
Noen forslag her inne ?