Hallois. Dette har sikkert vært oppe tidligere, men...
Som sikker de fleste her så bruker jeg klarningsmiddel til de fleste av mine brygg.
Og er like irritert hver gang over alt snadderet som går rett i dass etter att vørteren er overført gjærkar.
Hvor går grensa på hvor mye trub som kan følge med over til karet uten att det har noen negativ effekt på ferdig brygg??
Ser jo att når jeg lager hveteøl uten klarning så får jeg jo tømt så å si hele balja oppi gjærkaret.
Og siden jeg digger IPA,porter,pale,(hmm, det meste) så vurderer jeg å droppe protafloc'n på de også, men har ikke gjort det ennå. Inspill?
alt jeg vil er å få mest mulig godis ut av balja.
Brygger på en Speidel 20.
Som sikker de fleste her så bruker jeg klarningsmiddel til de fleste av mine brygg.
Og er like irritert hver gang over alt snadderet som går rett i dass etter att vørteren er overført gjærkar.
Hvor går grensa på hvor mye trub som kan følge med over til karet uten att det har noen negativ effekt på ferdig brygg??
Ser jo att når jeg lager hveteøl uten klarning så får jeg jo tømt så å si hele balja oppi gjærkaret.
Og siden jeg digger IPA,porter,pale,(hmm, det meste) så vurderer jeg å droppe protafloc'n på de også, men har ikke gjort det ennå. Inspill?
alt jeg vil er å få mest mulig godis ut av balja.
Brygger på en Speidel 20.