Før lønningspils forrige uke var jeg og en kollega ute og varmet opp med noen Founders All Day IPA på fat. Når vi vendte tilbake og drakk nettop Frydenlund Fat på boks var det første som slo meg at dette var ganske fruktig. Kollegaen min var enig. Fruktigheten var på en måte bare tilstede på den første boksen, og vi merket ikke noe til den på de påfølgende. Hadde samme opplevelse med Vienna lager på boks i fra Hansa for noen år tilbake. Et øl jeg ikke likte særlig godt. Også Samuel Adams lager kan jeg av og til få samme fruktighet fra avhengig av hva jeg har drukket på forhånd, men denne har jeg bare hatt flaskevarianten av. Har aldri kjent det på for eksempel Ringnes på boks, eller Frydenlund på fat. Kan det være oksidering som spiller meg et puss? Sjekket ikke dato på boksene.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Dette er ganske interessant. Ringnes er et øl jeg definitivt får fruktighet av. Men jeg har også skjønt at hva man har smakt før, påvirker det man smaker etterpå, ganske heftig, men slik jeg har oppfattet at det gjelder for meg iallefall er det mest kontraster som gjelder, man må nullstille tunga si. F.eks for meg så hvis jeg drikker bitre IPA'er først, og så tar en London Pride fra boks fra butikk, så er alt jeg kjenner diacetyl. Den er jo veldig merkbar uansett føler jeg, men uten å smake med ren tunge så har jeg nesten helt den ut ved to nylige anledninger.
Det som er litt artig her er at All Day IPA'en er jo fruktig i form av humle, og at dere fortsatt plukket opp fruktighet i Frydenlunden etter dette. Jeg har ment at jeg også har plukket opp fruktighet fra Frydenlund, men her om dagen da denne var den første jeg satte meg ned med for å ha ren tunge så plukket jeg ikke opp fruktighet fra den. Kan være dagsform og hvor lenge boksen har stått, som to andre faktorer. Men det er ikke lett å smake på flere øl etter hverandre. Tunga blir ofte litt hemmet ganske fort. Men samtidig, så plukker man (jeg iallefall) opp nyanser bedre hvis det er en kontrast.